Aventis: Η εξαγορά κοστίζει 12.000 θέσεις εργασίας

Η Aventis εκτιμά ότι η πιθανή εξαγορά της από τη Sanofi - Synthelabo θα οδηγήσει στην απώλεια έως και 12.000 θέσεων εργασίας, ενώ το κόστος αναδιάρθρωσης θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.

Aventis: Η εξαγορά κοστίζει 12.000 θέσεις εργασίας
Η Aventis υπογράμμισε ότι η πιθανή συγχώνευση της με τη Sanofi θα οδηγήσει στην απώλεια 10.000 – 12.000 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που βασίζεται σε πηγές κοντά στη διεύθυνση της εταιρίας.

H Aventis, η μεγαλύτερη γαλλική εταιρία του φαρμακευτικού τομέα, απέρριψε τη Δυετέρα την επιθετική προσφορά εξαγοράς αξίας 48,5 δισ. ευρώ από τη μικρότερη ανταγωνιστική Sanofi.

Η διεύθυνση της Sanofi – Synthelabo εκτιμά ότι συγχώνευση ανάμεσα στις δύο εταιρίες θα οδηγήσει στη μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 1,6 δισ. ευρώ, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια τη συρρίκνωση του προσωπικού κατά 10.000 έως και 12.000 άτομα τόσο στη Γαλλία όσο και διεθνώς, υπογραμμίζει η γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos αναφερόμενη σε εκτιμήσεις από το περιβάλλον της Aventis.

To κόστος της αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της Aventis μετά από την πιθανή εξαγορά της θα φθάσει στα 2 δισ. ευρώ, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στο γαλλικό φαρμακευτικό τομέα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα σε 100.000 θέσεις εργασίας, εκτιμούν τα γαλλικά συνδικάτα του φαρμακευτικού τομέα.

Σύμφωνα με τη Le Figaro, το διοικητικό συμβούλιο της Aventis θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη, ενώ αναμένεται ότι ο πρόεδρός της, Jurgen Dormann και ο αντιπρόεδρος Jean - Rene Fourtou, θα εκδώσουν κοινή ανακοίνωση που θα απορρίπτει την προσφορά της Sanofi.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Francis Mer υπογράμμισε ότι η συγχώνευση ανάμεσα στις δύο εταιρίες θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του γαλλικού και ευρωπαϊκού φαρμακευτικού τομέα, προσφέροντας σημαντική βοήθεια στην ενίσχυση της έρευνας για τη δημιουργία νέων προϊόντων.

Η πιθανή συγχώνευση ανάμεσα στις δύο εταιρίες θα δημιουργήσει τον τρίτο σε μέγεθος φαρμακευτικό κολοσσό του τομέα, μετά την αμερικανική Pfizer και τη βρετανική GlaxoSmithKlein.

Εάν μάλιστα η Aventis δεν είχε πουλήσει το Δεκέμβριο την ελεγχόμενη εταιρία παραγωγής πρωτεϊνών Aventis Behring στην CSL της Αυστραλίας, ο νέος όμιλος θα κατελάμβανε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v