Παραιτήθηκε ο επικεφαλήςτου BBC (update)

Ευθύνες στο BBC επιρρίπτει το πόρισμα της επιτροπής Hutton για την υπόθεσητης αυτοκτονίας του καθηγητή Ντ. Κέλι, ενώ αθωώνει εντελώς τον Τ. ΜΠλερ και τους συνεργάτες του. Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του BBC, Gavyn Davies.

Παραιτήθηκε ο επικεφαλήςτου BBC (update)
Την παραίτησή του υπέβαλε ο Πρόεδρος του BBC, Gavyn Davies, μετά τη δημοσίευση του πορίσματος της επιτροπής Hutton για υπόθεση της αυτοκτονίας του καθηγητή David Kelly.

Όπως προκύπτει από δημοσίευμα των FT.com, ο αξιωματούχος της αγγλικής τηλεόρασης έλαβε την απόφαση αυτή, καθώς το εν λόγω πόρισμα που αθωώνει πλήρως τον κ. Τόνι Μπλερ και τους παροικούντες της Ντάουνινγκ Στρητ, επιρρίπτει ευθύνες στον ίδιο και κάνει λόγο για ελαττωματικό εκδοτικό σύστημα του BBC.



Συγκεκριμένα, το πόρισμα στρέφεται κατά της απόφασης του τηλεοπτικού σταθμού να μεταδώσει την πληροφορία για ”χάλκευση στοιχείων εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης” επικαλούμενος ”πηγές”, που δεν ήταν άλλες από τον άτυχο καθηγητή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ και με βάση στοιχεία των οποίων πηγή ήταν ο καθηγητής Ντ. Κέλι, το BBC ειχε σε σχετικό ρεπορτάζ του κατηγορήσει την βρετανική κυβένρηση ότι ”φούσκωνε” το φάκελλο με τα ευρήματα πολεμικού υλικού στο Ιράκ, προκειμένου να πείσει την κοινή γνώμη για την αναγκαιότητα του πολέμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v