Στα 4,6 δισ. δολ. το πρόστιμο για το Exxon Valdez

Πρόστιμο 4,65 δισ. δολ. και τόκους επιπλέον 2,25 δισ. δολ. επέβαλε οι ομοσπονδιακές αρχές της Αλάσκα στην Exxon για την υπόθεση Exxon Valdez, την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία του 1989. Η Exxon Mobil ανακοίνωσε αμέσως ότι θα καταθέσει νέα έφεση.

Στα 4,6 δισ. δολ. το πρόστιμο για το Exxon Valdez
Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αλάσκα ανέβασε στα 4,65 δισ. δολάρια το πρόστιμο στην Exxon για την πετρελαιοκηλίδα του Exxon Valdez το 1989, απορρίπτοντας την αίτηση επανεξέτασης της προηγούμενης απόφασης για πρόστιμο 4 δισ. δολαρίων.

Εκτός από το αυξημένο πρόστιμο, η Exxon Mobil, η μεγαλύτερη εισηγμένη πετρελαϊκή εταιρία στον κόσμο, καλείται να πληρώσει τόκους ύψους 2,25 δισ. δολαρίων σε αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι 11 εκατομμύρια τόνοι πετρέλαιο που χύθηκαν στις ακτές της Αλάσκας μετά τη βύθιση του πετρελαιοφόρου Exxon Valdez.

Η Exxon Mobil, ανακοίνωσε αμέσως ότι θα καταθέσει έφεση. Η τελευταία δικαστική απόφαση είναι η πιο πρόσφατη πράξη στην δικαστική διαμάχη που χρονολογείται από το 1990.

Πρωτόδικα ο αμερικανικός κολοσσός Exxon είχε καταδικαστεί το 1994 σε αποζημίωση 5 δισ. δολαρίων αλλά πέτυχε αναστολή στο εφετείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v