Αφορμή για διόρθωση τα macro στη Wall (update)

Γρήγορα εξανεμίστηκαν τα κέρδη στην αμερικανική αγορά, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον δείκτη ISM αλλά και τις κατασκευαστικές δαπάνες, που δεν κατόρθωσαν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της αγοράς. Μόνο το Παρίσι ”κρατά” τα κέρδη στην Ευρώπη.

Πτωτικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά, μετά τα χαμηλότερα των προσδοκιών στοιχεία για το δείκτη ISM αλλά και τις κατασκευαστικές δαπάνες.

Μικτό το κλίμα στην Ευρώπη, με μόνο το Παρίσι να σημειώνει άνοδο.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών κατά τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street. Ήδη, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τα προσωπικά έσοδα και δαπάνες, που σημείωσαν άνοδο 0,2% και 0,4% αντίστοιχα.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση των προσωπικών δαπανών κατά 0,5% και των προσωπικών εσόδων κατά 0,2%.

Ο δείκτης ISM, που καταγράφει τις τάσεις στον μεταποιητικό και βιομηχανικό κλάδο, σημείωσε άνοδο στο 63,6 τον Ιανουάριο από το 63,4 το Δεκέμβριο. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωνόταν στο 64.

Όσον αφορά στις κατασκευαστικές δαπάνες, η αύξηση ήταν της τάξης του 0,4%, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 0,7% το Δεκέμβριο, ύστερα από την αύξηση κατά 1,2% τον προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10457,41 μονάδες με απώλειες 0,30% ενώ και ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,31% στις 2059,75 μονάδες. Ο S&P υποχωρεί περί το 0,13% στις 1129,64 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v