Η BBVA ”ανοίγεται” πάλι στη Λατινική Αμερική

Σε πλήρη εξαγορά της μεξικανικής Bancomer, προσανατολίζεται η BBVA, ελπίζοντας ότι η λατινοαμερικάνικη τραπεζική αγορά θα την βοηθήσει να εξισορροπήσει την εγχώρια υποτονικότητα. Επταπλασιασμό κερδών ανακοίνσε για το δ’ 3μηνο 2003.

Η BBVA ”ανοίγεται” πάλι στη Λατινική Αμερική
Η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, θα πληρώσει 3,3 δισ. ευρώ για το υπόλοιπο της μονάδας Bancomer στο Μεξικό, μια χώρα που η οικονομία της προβλέπεται να αναπτυχθεί φέτος με τον ταχύτερο ρυθμό των 4 τελευταίων ετών.

Η BBVA, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, ανακοίνωσε την πρόθεσή της, παράλληλα με την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου, όπου παρουσίασε επταπλασιασμό κερδών στα 488 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του ομίλου Φρανσίσκο Γκονζάλες, θέλει με την επένδυση στην Bancomer, την μεγαλύτερη τράπεζα στο Μεξικό αλλά και σε όλη τη Λατινική Αμερική, να τονώσει τα έσοδά της που έμειναν στάσιμα στην εγχώρια (ισπανική) αγορά. Η οικονομία του Μεξικό προβλέπεται να διευρυνθεί 3,8% φέτος, σύμφωνα με την UBS, έναντι 1,2% στο 2003.

Η BBVA είναι, μετά την επίσης ισπανική Santander, η Νο2 τράπεζα στην Λατινική Αμερική. Οι επενδύσεις των δύο ομίλων υπέστησαν σοβαρότατα πλήγματα το 2002 μετά το χρεοστάσιο της Αργεντινής και την ύφεση σε κάποιες λατινοαμερικάνικες χώρες, αλλά η κερδοφορία επέστρεψε το 2003. Τα Ηνωμένα Έθνη προβλέπουν ότι στο σύνολο η οικονομία της Λατινικής Αμερικής θα αναπτυχθεί 3,5% στο 2004 από 1,5% πέρσι.

Η BBVA θα πληρώσει σε ρευστό για την απόκτηση του μεριδίου 40,6% που δεν κατέχει ακόμη στην Bancomer. Τα καθαρά κέρδη του ομίλου BBVA στο 2003 ενισχύθηκαν 29,5% στα 2,227 δισ. ευρώ, με μεγαλύτερη άνοδο από το 25% που είχε προβλέψει ο όμιλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v