Colgate: Άνοδος κερδών 9,2% στο δ’ τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη της Colgate εκτινάχθηκαν κατά 9,2% στα 372,1 εκατ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, ύστερα από την πώληση ορισμένων προϊόντων απορρυπαντικών στην Procter & Gamble.

Colgate: Άνοδος κερδών 9,2% στο δ’ τρίμηνο
Η Golgate – Palmolive, η μεγαλύτερη εταιρία παρασκευής οδοντόκρεμας στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της εκτινάχθηκαν 9,2% το τέταρτο τρίμηνο, ύστερα από την πώληση των θυγατρικών εταιριών παρασκευής απορρυπαντικών στην Ευρώπη.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας εκτινάχθηκαν στα 372,1 εκατ. δολάρια ή 65 σεντς ανά μετοχή για το τέταρτο τρίμηνο, σε σχέση με τα 340,9 εκατ. δολάρια ή 59 σεντς ανά μετοχή της αντιστοίχου περιόδου του 2002.

Οι πωλήσεις της εταιρίας αυξήθηκαν 6,3% στα 2,57 δισ. δολάρια, από τα 2,42 δισ. δολάρια αντιστοίχως.

Η Colgate πούλησε ορισμένες φίρμες απορρυπαντικών, κυρίως πλυντηρίων, στην Procter & Gamble, ενώ εξαγόρασε την ελβετική εταιρία παρασκευής οδοντόκρεμας Gaba, με στόχο να εστιάσει το ενδιαφέρον της στον τομέα της οδοντόκρεμας και των αποσμητικών.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εταιρία αντιμετωπίζει προβλήματα marketing για να ανταγωνιστεί την Procter & Gamble στη αμερικανική αγορά οδοντόκρεμας και γενικότερα προβλήματα επέκτασης των δραστηριοτήτων της και αναγνώρισης της φίρμας ορισμένων προϊόντων της στην αγορά λιανικής.

Η μετοχή της εταιρίας υποχώρησε 1,1% το 2003, ενώ αυτή της Procter & Gamble κατέγραψε άνοδο 19% για την ίδια περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v