Ακαρπo το ”υπόγειo” deal Deutsche Bank -Citigroup

Οι διερευνητικές συνομιλίες συγχώνευσης της Deutsche Bank με την Citigroup κατέρρευσαν, καθώς η εξαγορά της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας από αμερικανική θα ήταν πολιτικά πολύ ”βαριά” -μολονότι τις συνομιλίες φέρεται να προώθησε ο καγκελάριος Σρέντερ, αναφέρουν οι FT.com.

Ακαρπo το ”υπόγειo” deal Deutsche Bank -Citigroup
Οι διερευνητικές συνομιλίες για την συγχώνευση της Deutsche Bank με την Citigroup κατέρρευσαν, όταν ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού οίκου Τζόζεφ Άκερμαν έκρινε ότι η εξαγορά της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας από αμερικανική τράπεζα θα ήταν πολιτικά πολύ ”βαριά,” σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times.

Η αποκορύφωση της διερευνητικής φάσης των συνομιλιών έγινε τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη, όπου τα κορυφαία στελέχη της Citigroup συναντήθηκαν με τους επικεφαλής της Deutsche Bank.

Οι φήμες για συμφωνία κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και πολλούς μήνες, όταν ακούστηκε ότι η Citigroup ρώτησε τον γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, εάν η κυβέρνησή του προτίθεται να μπλοκάρει τυχόν πρόταση εξαγοράς της Deutsche.

Τα στελέχη της Deutsche αναφέρουν ότι ο Γκ. Σρέντερ ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της προτεινόμενης συμφωνίας (αν και δεν θα μπορούσε ποτέ να δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του) καθώς ήθελε με αυτό τον τρόπο να πιέσει τον τραπεζικό κλάδο της Γερμανίας να προωθήσει την ενοποίησή του, η οποία του είναι απαραίτητη.

Όπως αναφέρει στέλεχος της τράπεζα στην βρετανική εφημερίδα, μετά την πρόταση της Citigroup, ο Σρέντερ θα μπορούσε να πει στον υπόλοιπο τραπεζικό κλάδο: ”Σας τα είπα εγώ, αν δεν συγχωνευτείτε μεταξύ σας, απειλείστε με εξαγορά από ξένη τράπεζα.”

Οι συνομιλίες της Deutsche Bank με την Citigroup ξεκίνησαν πέρσι το καλοκαίρι και ολοκληρώθηκαν πριν ένα μήνα. Υπήρχαν όμως ογκώδη εμπόδια στην επίτευξη συμφωνίας, όπως οι γενικότερες ανησυχίες της Citigroup για την υπογραφή συμφωνία με τραπεζικό οίκο αλλά και το γεγονός ότι ο κ. Άκερμαν δικάζεται αυτή την περίοδο με την κατηγορία της υπέρβαση εξουσίας όσον αφορά μπόνους που αποδόθηκαν σε κορυφαία στελέχη του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v