Ισχυρές πιέσεις σε Nasdaq από Cisco-Ciena (update)

Αρνητικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά και δη στον τεχνολογικό κλάδο, καθώς τα θετικά στοιχεία για το δείκτη ISM και τις βιομηχανικές παραγγελίες δεν κατορθώνουν να εξισορροπήσουν τις πτωτικές τάσεις από την αρνητική προειδοποίηση της Ciena και τις εκτιμήσεις της Cisco Systems.

Αρνητικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά και δη στον τεχνολογικό κλάδο, καθώς τα θετικά στοιχεία για το δείκτη ISM και τις βιομηχανικές παραγγελίες δεν κατορθώνουν να εξισορροπήσουν τις πτωτικές τάσεις από την αρνητική προειδοποίηση της Ciena και τα αποτελέσματα της Cisco Systems.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης παροχής υπηρεσιών ISM σημείωσε άνοδο στο 65,7 τον Ιανουάριο από το 58 του προηγουμένου μήνα. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στο 60.

Οι βιομηχανικές παραγγελίες εκτινάχθηκαν κατά 1,1% το Δεκέμβριο, ύστερα από την υποχώρηση κατά 1,4% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μια άνοδο της τάξης του 0,2%.

Η Cisco Systems μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου χρήσης, που υπερέβησαν ελαφρώς τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα, οι εκτιμήσεις της ήταν θετικές και για τον κλάδο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι πελάτες δεν έχουν αυξήσει σημαντικά τις δαπάνες για τεχνολογικό εξοπλισμό. Η μετοχή της υποχωρεί 7%.

Η Ciena από την πλευρά της εξέδωσε αρνητική προειδοποίηση για τα έσοδα του τρέχοντας τριμήνου, λόγω της καθυστέρησης παράδοσης μιας παραγγελίας. Η μετοχή της υποχωρεί κατά 15%,

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 10475,70 μονάδες με απώλειες 0,28%, ο Nasdaq υποχωρεί 1,51% στις 2034,99 μονάδες και ο S&P καταγράφει απώλειες 0,59% στις 1129,29 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v