Oracle: Προσφέρει 9,4 δισ. δολάρια για PeopleSoft

H Oracle προσφέρει 9,4 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει την PeopleSoft, αυξάνοντας κατά το ένα τρίτο την προηγούμενη προσφορά του Ιουνίου. Η Oracle προσφέρει 26 δολάρια ανά μετοχή, σε σχέση με τα 19 δολάρια του χθεσινού κλεισίματος.

Oracle: Προσφέρει 9,4 δισ. δολάρια για PeopleSoft
Ο διευθύνων σύμβουλος της Oracle Larry Ellison αύξησε την προσφορά για την εξαγορά της PeopleSoft στα 9,4 δισ. δολάρια, προσφέροντας 26 δολάρια ανά μετοχή, σε σχέση με τα 19 δολάρια που είχε κλείσει η μετοχή της εταιρίας χθες.

H Oracle, η τρίτη σε μέγεθος εταιρία κατασκευής λογισμικών στον κόσμο, εδώ και ένα 8μηνο δίνει πραγματική μάχη για να εξαγοράσει την ανταγωνιστική PeopleSoft, της οποίας η μετοχή εκτινάχθηκε κατά 8,3% μετά την αύξηση της προσφοράς της Oracle κατά το ένα τρίτο σε σχέση με την προηγούμενη.

Τώρα αρχίζουν να μιλούν στα σοβαρά, τόνισε ο Chuck Jones, ο χρηματιστής της Stein Roe Investment Council, που διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 8 δισ. δολαρίων στο Σαν Φραγκίσκο.

Τον Ιούνιο η Oracle είχε προσφέρει 16 δολάρια ανά μετοχή για την εξαγορά της PeopleSoft.

H Oracle παραχώρησε χρόνο στην PeopleSoft να εξετάσει την προσφοράς της, μεταθέτοντας το τελεσίγραφο ”φιλικής” προσφοράς στις 12 Μαρτίου, από τις 13 Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v