H Juniper εξαγόρασε τη NetScreen έναντι 4 δισ. δολ

Η Juniper εξαγόρασε έναντι 4 δισ. δολαρίων σε μετοχές την NetScreen, εντείνοντας τον ανταγωνισμό με τη Cisco στον τομέα του εξοπλισμού για το Ίντερνεt. Η NetScreen κατασκευάζει εξοπλισμούς ασφαλείας για το διαδίκτυο.

H Juniper εξαγόρασε τη NetScreen έναντι 4 δισ. δολ
H Juniper Networks, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρία κατασκευής εξοπλισμού για την άμεση κίνηση στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την NetScreen Technologies για περίπου 4 δισ. δολάρια σε μετοχές, με στόχο την ενίσχυσή της στον τομέα της ασφάλειας στους αυτοκινητοδρόμους της πληροφορικής.

Οι μέτοχοι της NetScreen θα λάβουν 1,4 μετοχές της Juniper για κάθε μετοχή της NetScreen που ελέγχουν.

Η χρηματιστηριακή αξία της NetScreen εκτιμάται στα 2,44 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το κλείσιμο του Nasdaq την προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ.

Σύμφωνα με την Juniper, η εξαγορά θα ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο.

Η Juniper αποτελεί το μεγαλύτερο ανταγωνιστή της Cisco Systems στη μάχη για τον έλεγχο των εξοπλισμών Διαδικτύου, ενώ πρόσφατα επιβεβαίωσε τη δυναμική επενδυτική πολιτική της διαμέσου συμφωνιών που εκτίναξαν τη ζήτηση για εξοπλισμούς από τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών, που φιλοδοξούν να αναβαθμίσουν τα δίκτυα τους με βάση τα πρωτόκολλα του Ίντερνετ.

Οι αναλυτές της αμερικανικής τεχνολογικής αγοράς εκτιμούν ότι η εξαγορά αυτή θα ενισχύσει τις πιέσεις προς τη Cisco Systems στο μακροπρόθεσμο διάστημα.

Η μετοχή της Juniper υποχωρούσε 5,8% στα 27,75 δολάρια πριν από το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, ενώ κατέγραψε άνοδο 58% από τις αρχές του έτους!

Η NetScreen εκτινάχθηκε κατά 37%στα 26,4 δολάρια την προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ στο Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v