Νευρικότητα στη Wall παρά το deal της Juniper

Κέρδη καταγράφει ο Nasdaq, καθώς η εξαγορά της NetScreen Technologies απο την Juniper δημιουργεί αγοραστικό ενδιαφέρον για τεχνολογικές μετοχές. Μεταβολές προσήμου για τους άλλους βασικους δείκτες της Wall, στους οποίους δεν αποτυπώνεται οι επιδράσεις από εταιρικά και μακροοικονομικά νέα. Σε θετικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές.

Ανοδικό κλίμα επικρατεί στις τεχνολογικές μετοχές καθώς το deal ύψους 4 δισ. δολ. της Juniper Networks δημιουργεί αγοραστικό ενδιαφέρον.

Μεταβολές προσήμου και ήπιες πιέσεις εμφανίζουν αντίθετα οι Dow Jones και S&P 500, καθώς η φημολογία για την προσφορά της Vodafone για την AT&T, το ανακοινωθέν του G7 που επικρίνει τις μεγάλες διακυμάνσεις των ισοτιμιών, δεν καταφέρνουν (στην αρχή του λάχιστον της συνεδρίασης) να δημιουργήσουν αισιοδοξία στους επενδυτές.

Σημαντική άνοδο εμφάνισε η μετοχή της AT&T κατά τις προσυνεδριακές συναλλαγές, κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές θα συνεχιστεί και στην κανονική συνεδρίαση της Δευτέρας και θα επηρεάσει θετικά τους τίτλους του τηλεπικοινωνιακού κλάδου.

Ενδιαφέρον γιατον τεχνολογικό κλάδο δημιούργησε το deal εξαγοράς της Net Screen Technologies από την Juniper Networks, ύψους 4 δισ. δολ.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, στις 17.00 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν τα στοιχεία για τα αποθέματα επιχειρήσεων Δεκεμβρίου τα οποία αναμένεται να εμφανίσουν επιβράδυνση του ρυθμού αύξησής τους από το 0,5% του Νοεμβρίου, στο 0,3%.

Όπως αναφέρουν αναλυτές, το ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street σταδιακά μετακυλίεται προς μακροοικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων οδηγείται προς το τέλος της.

Ειδικότερα για τη σύνοδο του G7, δεν είναι λίγοι οι traders που εκτιμούν ότι τυχόν χαλάρωση των έντονων διακυμάνσεων στις ισοτιμίες είναι πιθανόν να οδηγήσει αρκετά από τα κερδοσκοπικά κεφάλαια πίσω στις αγορές μετοχών.

Στο -0,18% και τις 10.572 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,08% εμφανίζει ο δείκτης Nasdaq, στις 2.065 μονάδες. Στο -0,14% και τις 1.141 μονάδες ο δείκτης S&P 500.

Ανοδικά συνεχίζουν και οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς εμφανείς είναι και στον ευρωπαϊκό τηλεπικοινωνιακό κλάδο οι θετικές επιδράσεις της φημολογούμενης κίνησης της Vodafone.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v