Συμμαχία Disney – Microsoft στο ιντερνέτ

Κορυφώνεται η μάχη για την κατάκτηση της οικιακής ψυχαγωγίας με την συμμαχία Disney – Microsoft. Στόχος των δύο αμερικανικών κολοσσών η ασφαλής και ποιοτική προσφορά ψηφιακού υλικού, από video clips μέχρι ταινίες, σε κινητά τηλέφωνα, προσωπικούς υπολογιστές και ψηφιακές τηλεοράσεις.

Συμμαχία Disney – Microsoft στο ιντερνέτ
Η Microsoft και η Walt Disney ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας για την ανάπτυξη νέων μεθόδων όσον αφορά την ασφαλή διανομή ψηφιακής ψυχαγωγίας μέσω του ιντερνέτ, τις φορητές συσκευές και τις μελλοντικές μορφές έκδοσης των DVD.

Οι δύο κορυφαίοι αμερικανικοί όμιλοι ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ότι υπέγραψαν πολυετή συμφωνία συνεργασίας, βάση της οποίας η Disney θα υιοθετήσει την τεχνολογία Digital Rights Management της Microsoft, η οποία αφορά την προστασία του ψηφιακού περιεχομένου που διακινείται στα προγράμματα media των Windows.

Η συνεργασία των δύο κολοσσών θα επικεντρωθεί σε τρία σημεία: την ασφαλή διανομή υψηλής ποιότητας ψηφιακού περιεχομένου, την επιτάχυνση της ροής ψηφιακού υλικού στα δίκτυα, τα μέσα και τις συσκευές των καταναλωτών αλλά και την εξασφάλιση της σταθερής και ασφαλούς ροής υλικού μεταξύ των συσκευών, είτε είναι σταθερές είτε φορητές.



Στόχος των δύο εταιριών να προσφέρουν από video clips μέχρι ολόκληρες ταινίες σε κινητά τηλέφωνα, προσωπικούς υπολογιστές και ψηφιακές τηλεοράσεις με ποιοτικές και ασφαλείς μεθόδους.

Οι δύο εταιρίες, που συνομιλούσαν επί ένα εξάμηνο για να καταλήξουν στην εν λόγω συμφωνία, είναι ήδη συνεταίροι στην Movielink, την αμερικανική συνδρομητική εταιρία προσφοράς ταινιών μέσω ιντερνέτ.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συνεργασίας δεν γνωστοποιήθηκαν ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v