Πενταπλασιάστηκαν τα κέρδη της Alcan

Τα καθαρά κέρδη της Alcan πενταπλασιάστηκαν στα 143 εκατ. δολάρια στο δ’ τρίμηνο από 25 εκατ. δολάρια στο περασμένο έτος. Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Pechiney, που θα στηρίξει τις πωλήσεις της καναδέζικης εταιρίας προς την αεροναυπηγική και τις εταιρίες εμφιαλώσεων.

Πενταπλασιάστηκαν τα κέρδη της Alcan
Βελτιώθηκαν θεαματικά τα αποτελέσματα της Alcan στο δ’ τρίμηνο του έτους, χάρη στις υψηλές τιμές του αλουμινίου, του μετάλλου που χρησιμοποιείται από τα κουτάκια αναψυκτικών μέχρι τα αεροπλάνα.

Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής αλουμινίου βάση πωλήσεων, πενταπλασιάστηκαν στα 143 εκατ. δολάρια ή 44 σεντς ανά μετοχή από 25 εκατ. δολάρια ή 8 σεντς ανά μετοχή στο ίδιο διάστημα του περασμένου έτους. Οι πωλήσεις βελτιώθηκαν 13% στα 3,51 δισεκ. δολάρια.

Οι τιμές του αλουμινίου στο εξεταζόμενο τρίμηνο ενισχύθηκαν 13% στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίου, καθώς η διεθνής ανάκαμψη αυξάνει τη ζήτηση για το μέταλλο. Η άνοδος στην τιμή του καναδέζικου δολαρίου περιόρισε πάντως τα κέρδη της Alcan.

Οι διεθνείς αποστολές αλουμινίου υποχώρησαν στο δ’ τρίμηνο 2003 στους 1,11 εκατομμύρια τόνους από 1,15 εκατομμύρια στο προηγούμενο έτος. Η μέση τιμή πώλησης για την Alcan αυξήθηκε 7,7% στα 1.613 δολάρια ανά τόνο.

Η Alcan ολοκλήρωσε την Παρασκευή την εξαγορά της γαλλικής Pechiney SA προς 4,6 δισεκ. δολάρια. Με την εξαγορά η Alcan θέλει να περιορίσει την εξάρτησή της από τις πωλήσεις ακατέργαστου αλουμινίου, καθώς η συνεργασία θα της προσφέρει πρόσβαση στους πελάτες της αεροναυπηγικής, όπως η Airbus SAS, και της κατασκευής εμφιαλώσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v