H Ericsson ωθεί τον Nasdaq, νευρικότητα σε Dow

Νευρικές διακυμάνσεις καταγράφει η αμερικανική αγορά αφομοιώντας τα στοιχεία για την ανεργία και τις θέσεις εργασίας, με μόνο τον τεχνολογικό κλάδο να κινείται ευκρινώς υψηλότερα, μετά τα θετικά αποτελέσματα της Ericsson. Κέρδη στις ευρωαγορές πλην Παρισιού.

Νευρικές διακυμάνσεις καταγράφει η αμερικανική αγορά αφομοιώντας τα στοιχεία για την ανεργία και τις θέσεις εργασίας, με μόνο τον τεχνολογικό κλάδο να κινείται ευκρινώς υψηλότερα, μετά τα θετικά αποτελέσματα της Ericsson.

Κέρδη στις ευρωαγορές πλην Παρισιού.

Ειδικότερα, η ανεργία υποχώρησε στο 5,6% τον Ιανουάριο, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών, από το 5,7% του προηγουμένου μήνα. Οι αναλυτές περίμεναν ότι το ποσοστό θα παραμείνει στο 5,7%.

Αντίθετα, οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 112.000 την ίδια περίοδο, έναντι εκτιμήσεων για 165.000.

Η Ericsson ανακοίνωσε τα πρώτα τριμηνιαία κέρδη της από τον Μάρτιο 2001 ”τραβώντας” υψηλότερα όλο τον τεχνολογικό κλάδο και ιδιαίτερα τις υπόλοιπες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας.

Η McDonalds σημειώνει κέρδη 1%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων της με χρόνο λειτουργίας άνω του ενός έτους, αυξήθηκαν 13% το Δεκέμβριο.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10485,18 μονάδες με απώλειες 0,10%, ο Nasdaq κερδίζει 0,62% στις 2032,12 μονάδες και ο S&P σημειώνει άνοδο 0,14% στις 1130,13 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v