Vodafone: Πουλά τη Verizon για να ”χτυπήσει” ΑΤ&Τ;

Συνομιλίες πώλησης του μεριδίου 45% στην Verizon Wireless, διεξάγει η Vodafone, για να καταθέσει πρόταση εξαγοράς στην AT&T Wireless Services. SBC Communications, BellSouth, NTT DoCoMo και Nextel Communications, οι υπόλοιποι πιθανοί μνηστήρες της κορυφαίας εταιρίας ασύρματης τηλεφωνίας των ΗΠΑ.

Vodafone: Πουλά τη Verizon για να ”χτυπήσει” ΑΤ&Τ;
Η Vodafone Group διεξάγει συνομιλίες με την Verizon Communications για την πιθανή πώληση του μεριδίου της στην Verizon Wireless, σε μια κίνηση που θα την ελευθερώσει για να εξαγοράσει την AT&T Wireless Services, σύμφωνα με πηγές που παραθέτει το πρακτορείο Bloomberg.

Η Vodafone θα πρέπει να πουλήσει όλο ή τμήμα του μεριδίου 45% που έχει στην Verizon Wireless προκειμένου να εξαγοράσει την AT&T Wireless, η οποία τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε ότι δέχεται προσφορές για εξαγορά μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.

Το μερίδιο της Vodafone στην Verizon Wireless, που είναι ο μεγαλύτερος φορέας κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, αξίζει περισσότερα από 20 δισεκ. δολάρια.

Αν καταθέσει προσφορά για την AT&T Wireless η βρετανική Vodafone, θα αντιπαρατεθεί με τις SBC Communications και BellSouth Corp., που έχουν καταθέσει ανεπίσημες προσφορές για 11 δολάρια ανά μετοχή ή 30 δισεκ. δολάρια περίπου.

Η NTT DoCoMo, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο και μεγαλύτερος μέτοχος της AT&T Wireless, καθώς και η Nextel Communications, η 5η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ έχουν επίσης εκφράσει ενδιαφέρον για την AT&T Wireless, σύμφωνα πάντα με πηγές του διεθνούς πρακτορείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v