Ακρως επιτυχημένο το ντεμπούτο του Eurex US

Με απόλυτη επιτυχία εστέφη η πρώτη συνεδρίαση της αμερικανικής μονάδας του Eurex στις ΗΠΑ. Η έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Eurex US ήταν τεχνικώς αλάνθαστη και η ρευστότητα του συστήματος εκρίθη ιδιαίτερα ικανοποιητική από τους φορείς της αγοράς παραγώγων προϊόντων.

Ακρως επιτυχημένο το ντεμπούτο του Eurex US
Με απόλυτη επιτυχία ξεκίνησε η λειτουργία της αμερικανικής μονάδας του Eurex το Σάββατο στις ΗΠΑ.

Όπως δήλωσε και ο διευθύνων σύμβουλος του Eurex US, Σατίς Νανταπουρκάρ, ”η έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Eurex US έγινε με αλάνθαστο τρόπο ενώ η ρευστότητα του συστήματος είναι μεγάλη”.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 1,800 traders που εργάζονται για περισσότερες από 100 εταιρίες-μέλη του Eurex US διενεργούν συναλλαγές σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιώματα προαίρεσης επί των εντόκων γραμματίων 2ετούς, 5ετούς και 10 ετούς διάρκειας του γερμανικού δημοσίου, καθώς κι επί των αμερικανικών κρατικών ομολόγων 30ετούς διάρκειας.

Συνολικά 36 market makers εξασφαλίζουν επί του παρόντος την ρευστότητα στην νέα αγορά παραγώγων για την οποία τις εκκαθαρίσεις έχει αναλάβει η Clearing Corporation, η οποία εδρεύει στο Σικάγο.

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη λειτουργίας του Eurex USA είναι μια ευθέως ανταγωνιστική κίνηση για το μεγαλύτερο χρηματιστήριο παραγώγων στον κόσμο, το CBOT του Σικάγο, και αναμένεται να επιφέρει πτώση στις προμήθειες των παραγώγων προϊόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v