”Xορτασμένη” από deals η Wall Street

Τα τρέχοντα επίπεδα αφομοιώνει η Wall Street, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα νέα για το deal της Juniper και τις φήμες για προσφορά της Vodafone ώστε να αποκτήσει την AT&T. Τάσεις αυτονόμησης και κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές.

Δυσνόητη η σημερινή κίνηση των αγορών, όχι τόσο όσον αφορά τις αγορές των ΗΠΑ, αλλά όσον αφορά τις αγορές της Ευρώπης.

Κι αυτό γιατί με συνοπτικές διαδικασίες οι δεύτερες επαναπροσεγγίζουν τα τρέχοντα υψηλά έτους, χωρίς οι λοιπές παράμετροι (ισοτιμία ευρώ-δολαρίου και δηλώσεις στελεχών της ΕΚΤ) να συνάδουν προς αυτή την εξέλιξη. Στον αντίποδα, μάλλον θα έπρεπε να βλέπουμε μια πιο συντηρητική αντιμετώπιση.

Με κέρδη της τάξης του 1% (και μεγαλύτερα στην περίπτωση της Γερμανίας), η αντιμετώπιση μόνο συντηρητική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Και μάλιστα την ώρα που μόνο ο Nasdaq δείχνει κάποιο ”σθένος” άξιο αναφοράς, τροφοδοτούμενος από την απόφαση την Juniper να προχωρήσει σε άλλη μία (αναθεωρημένη) πρόταση επιθετικής εξαγοράς, εντείνοντας τον ανταγωνισμό με την Cisco.

Όπως ανακοινώθηκε, η Juniper Networks σκοπεύει να προχωρήσει σε εξαγορά ύψους 4 δισ. δολ., της NetScreen Technologies.

Να μιλήσουμε για αποτύπωση της γνωστής και μη εξαιρετέας προδιάθεσης ανόδου; Ή μήπως απλώς βλέπουμε την τελευταία φάση της συσσωρευτικής κίνησης, πριν οι αγορές αρχίζουν να παίρνουν σαφή– και μονοδιάστατη– τάση;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι τουλάχιστον ουδέτερη για την ώρα. Οι αγορές φαίνεται να μην μπορούν– προς το παρόν– να κινηθούν προς μια σαφή κατεύθυνση.

Αν πάμε στην υιοθέτηση της τεχνικής ανάλυσης, τότε η αποδελτίωση – για τις Ευρωαγορές – είναι απλούστατη. Επιβεβαίωση της στήριξης στις 4.000, 3.600 και 4.350 για Dax, CAC 40 και FTSE-100 αντίστοιχα, η οποία ακολουθείται από αντίδραση. Αγνώστου διάρκειας.

Πάντως, για όσους περίμεναν έντονες συγκινήσεις, αυτές δεν ήρθαν. Ο λόγος για τον απόηχο του G-7. Λίγα πράγματα, και εν πολλοίς γνωστά. Οι αγορές συναλλάγματος εμφανίζουν μια σαφή προδιάθεση άσκησης περαιτέρω πιέσεων στο δολάριο, αντίδραση σε χρυσό και άργυρο, και πάμε για άλλα...

Στο -0,04% και τις 10.588 μονάδες διαμορφώνεται ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη 0,2% εμφανίζει ο Nasdaq στο επίπεδο των 2.068 μονάδων. Στο -0,07% και τις 1.142 μονάδες ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές αγορές, με κέρδη 0,72% έκλεισε ο FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 4.434 μονάδες, ενώ ανοδικά κατά 1,33% κινήθηκε ο DAX έως τις 4.098 μονάδες. Στο 1,08% και τις 3.663 μονάδες ο CAC 40.

”Ο διακριτικός”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v