ΗΠΑ: Ικανοποιητική άνοδος πωλήσεων και αποθεμάτων

Τα αποθέματα των αμερικανικών εταιριών αυξήθηκαν κατά 0,6% το Δεκέμβριο, και οι πωλήσεις πάνω από 1% το Δεκέμβριο, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι οι μεγάλες εταιρίες στοιχηματίζουν στην επιτάχυνση της οικονομίας το 2004. Αύξηση 0,3% ανέμεναν οι αναλυτές, από το 0,5% του Δεκεμβρίου.

ΗΠΑ: Ικανοποιητική άνοδος πωλήσεων και αποθεμάτων
Τα αποθέματα των αμερικανικών εταιριών αυξήθηκαν κατά 0,6% το Δεκέμβριο, ενώ οι πωλήσεις ξεπέρασαν το 1%, επιβεβαιώοντας τις προηγούμενες εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση της παραγωγής εξαιτίας της θετικών προβλέψεων για την πορεία της ζήτησης και της οικονομίας το 2004.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία του Δεκεμβρίου, οι αναλυτές περίμεναν ότι η αύξηση των αποθεμάτων θα ήταν της τάξης του 0,3%, ενώτον προηγούμενο μήνα είχε διαμορφωθεί στο 0,5%.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν στα 294,5 δισ. δολάρια το Δεκέμβριο, στα υψηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο του 2001 και κατά 2% από την αντίστοιχη περίοδο του 2002.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,8% σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2002, ενώ η αναλογία αποθεμάτων- πωλήσεων υποχώρησε σε επίπεδα ρεκόρ 1,17, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Το Δεκέμβριο, τα αποθέματα διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά 0,9%, ενώ οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν κατά 1,4%.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η αναλογία αποθεμάτων και πωλήσεων διαρκών αγαθών υποχώρησε σε επίπεδα ρεκόρ στο 1,46.

Τα αποθέματα μη διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 0,1%, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,7%, με την αντίστοχη αναλογία να παραμένει αμετάβλητη στο 0,91.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v