Επιφυλακτικότητα στη Wall Street

Η επιφυλακτικότητα κυριαρχεί στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους στην αυριανή ομιλία του Α. Γκρίνσπαν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, όπου είναι πιθανό να αποσαφηνίσει τι εννοούσε η FED μιλώντας περί ”υπομονής”. Τα αποτελέσματα της BP οδηγούν χαμηλότερα τις ευρωαγορές.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι επενδυτές στους κυριότερους δείκτες της Wall Street εν αναμονή της αυριανής εξαμηνιαίας ομιλίας του προέδρου της FED, Α. Γκρίνσπαν ενώπιον της οικονομικής επιτροπής του Κογκρέσσου.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής οικονομίας πιθανόν να αναθεωρήσει ανοδικά τις εκτιμήσεις της FED για τους αμερικανικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο 2004, ενώ δεν αποκλείουν την πιθανότητα να αποσαφηνίσει τι ακριβώς εννοούσε η κεντρική τράπεζα λέγοντας ότι ”θα κάνει υπομονή” πριν αυξήσει τα επιτόκια.

Παρά το ότι οι ειδήσεις τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε μακροοικονομικό επίπεδο είναι για την Τρίτη λιγοστές, αρκετοί traders πιστεύουν πως η νευρικότητα που διαφάνηκε χθες θα συνεχιστεί.

Στο -0,18% και τις 10.560 μονάδες διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ μεταβολή της τάξης του +0,02% εμφανίζει ο δείκτης Nasdaq, στις 2.061 μονάδες. Στο -0,07% και τις 1.139 μονάδες ο S&P 500.

Την πτωτική τους πορεία συνεχίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα αποτελέσματα της BP απογοήτευσαν τους επενδυτές και τους αναλυτές παρασύροντας χαμηλότερα FTSE 100, CAC και DAX.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v