Ετήσια κέρδη ρεκόρ κατέγραψε η BP

Ετήσια κέρδη ρεκόρ αλλά 3μηνιαία κέρδη χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις ανακοίνωσε η Βritish Petroleum. Οι δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες περιόρισαν τις ωφέλειες από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου και την συμβολή της κοινοπραξίας αξίας 6,35 δισ. δολαρίων με την ρωσική TNK.

Ετήσια κέρδη ρεκόρ κατέγραψε η BP
Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρία της Ευρώπης, η British Petroleum, ανακοίνωσε ετήσια κέρδη ρεκόρ ύψους 12,4 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 42% από το προηγούμενο έτος.



Ωστόσο τα αποτελέσματα δ’ τριμήνου 2003 παρέμειναν πρακτικώς αμετάβλητα από το προηγούμενο έτος, στα 2,667 δισ. δολάρια.

Το ποσό είναι χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών αλλά και της ίδιας της ΒΡ, που περίμενε ότι θα προσφέρει κέρδη της τάξης των 3,03 δισ. δολαρίων στο τρίμηνο.

Τα κέρδη του ομίλου είναι επίσης αισθητά χαμηλότερα από την τριμηνιαία εκτίναξη 92% που ανακοίνωσε η ChevronTexaco και 63% της Exxon Mobil.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου, οι δυσμενείς συνθήκες στις αγορές συναλλάγματος και εφ’ άπαξ δαπάνες, περιόρισαν τις ωφέλειες από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου και την συμβολή της κοινοπραξίας αξίας 6,35 δισ. δολαρίων με την ρωσική TNK.

Η ΒΡ ανακοίνωσε αύξηση του μερίσματος δ’ τριμήνου στα 6,75 σεντς ανά μετοχή από 6,5 σεντς στο γ’ τρίμηνο και 6,25 σεντς από το προηγούμενο έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v