Ανοδος με το... βλέμμα σε Γκρίνσπαν για τη Wall

Υπολογίσιμα κέρδη άφησε η συνεδρίαση της Τρίτης στους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς παρατηρήθηκαν τοποθετήσεις στον τεχνολογικό κλάδο. Κυρίαρχη η επιφυλακτικότητα εν όψει της ομιλίας Γκρίνσπαν την Τετάρτη, λένε οι αναλυτές.

Με υπολογίσιμα κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς εμφανίστηκε αγοραστικό ενδιαφέρον κυρίως για μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές η άνοδος θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν ”εκκρεμούσε” η ομιλία Γκρίνσπαν την Τετάρτη ενώπιον της οικονομικής επιτροπής της Γερουσίας αναφορικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Το περιεχόμενο της ομιλίας αυτής κατέστησε από την αρχή της συνεδρίασης τους επενδυτές εξαιρετικά προσεκτικούς.



Ο Α. Γκρίνσπαν ίσως προχωρήσει σε περαιτέρω εξηγήσεις της πρόσφατης διατύπωσης της FED περί ”υπομονής” σχετικά με την άνοδο των επιτοκίων, χωρίς επίσης να αποκλείεται το ενδεχόμενο ανοδικής αναθεώρησης των προβλέψεων για τους ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Δημοσιότητα κερδίζουν ήδη και διάφορες εκτιμήσεις αναφορικά με το ”πως τα πήγαν” οι αμερικανικές επιχειρήσεις στο τελευταίο τρίμηνο το προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της First Call, συνολικά οι εταιρίες σημείωσαν στο δ΄ τρίμηνο κατά 28% αυξημένα κέρδη έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Στο +0,33% και τις 10.613 μονάδες έκλεισε τη συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones, ενώ κέρδη 0,72% εμφάνισε ο δείκτης Nasdaq, στις 2.075 μονάδες. Στο +0,5% και τις 1.145 μονάδες ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, το δικαίωμα του ΟΤΕ έμεινε χωρίς μεταβολή στα 7,77 δολ., αυτό της Εθνικής υποχώρησε κατά 0,17% (στα 5,85 δολ.), όπως και ο τίτλος της Coca Cola 3E που διαμορφώθηκε στα 22,91 δολ..

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές εμφανίστηκαν απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα της BP- κάτι που παρέσυρε χαμηλότερα το σύνολο του πετρελαϊκού κλάδου στο Λονδίνο, ενώ Παρίσι και Φρανκφούρτη ”πρόλαβαν” το ανοδικό γύρισμα στις ΗΠΑ.

Στο -0,67% και τις 4.404 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100, ενώ στις 4.110 μονάδες (+0,29%) βρέθηκε ο DAX. Στο +0,13% και τις 3.668 μονάδες ο S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v