Ενδιαφέρον από J&J - Novartis για Aventis

Η αμερικανική Johnson & Johnson και η ελβετική Novartis ενδιαφέρονται να εξαγοράσουν την Aventis, υποστηρίζει η Le Figaro, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες για ανακατατάξεις στον φαρμακευτικό τομέα.

Ενδιαφέρον από J&J - Novartis για Aventis
Η απόρριψη της επιθετικής προσφοράς εξαγοράς της Sanofi – Synthelabo από το διοικητικό συμβούλιο της Aventis, οδηγεί την αμερικανική ανταγωνιστική Johnson & Johnson και την ελβετική Novartis να εξετάζουν ενδεχόμενη ”φιλική” προσφορά εξαγοράς της μεγαλύτερης γαλλικής φαρμακευτικής εταιρίας, σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα του Παρισιού, Le Figaro.

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρεται σε ανώνυμες πηγές της από το περιβάλλον της Aventis.

Η Aventis απέρριψε την προσφορά εξαγοράς της από τη μικρότερη γαλλική Sanofi – Synthelabo, που έφθασε στα 46,2 δισ.ευρώ, εκτιμώντας ότι δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος της εταιρίας, ενώ παράλληλα υποβάθμισε κάθε πιθανότητα φιλικής εξαγοράς, υπογραμμίζοντας ότι η πιθανή συγχώνευση των δραστηριοτήτων των δύο εταιριών θα δημιουργήσει προβλήματα ανταγωνισμού στην αγορά.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, ενδιαφέρον για την εξαγορά της Aventis έχουν εκδηλώσει τόσο οι Johnson & Johnson και Novartis, όσο και η GlaxoSmithKleine, η Merck και η Pfizer!

Η γαλλική κυβέρνηση υποστηρίζει την εξαγορά της Aventis από την επίσης γαλλική Sanofi, ενώ πιθανή εξαγορά της από αμερικανική εταιρία αντατρέπει τις ελπίδες για τη δημιουργία ευρωπαϊκού φαρμακευτικού πόλου, ανταγωνιστικού προς τις ΗΠΑ στην έρευνα και παρασκευή νέων φαρμάκων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v