Γκρίνσπαν και Disney ωθούν υψηλότερα τη Wall

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις του προέδρου της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, για την αμερικανική οικονομία αλλά και η πρόταση εξαγοράς της Comcast για την Disney, που ενισχύει τους τίτλους του κλάδου των media, δημιουργούν ανοδικό κλίμα στη Wall Street. Με κέρδη έκλεισε η Ευρώπη, πλην Λονδίνου.

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις του προέδρου της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, για την αμερικανική οικονομία αλλά και η πρόταση εξαγοράς της Comcast για την Disney, που ενισχύει τους τίτλους του κλάδου των media, δημιουργούν ανοδικό κλίμα στη Wall Street.

Με κέρδη έκλεισε η Ευρώπη, πλην Λονδίνου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Fed, στην ομιλία του ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας, προέβλεψε ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί με τους υψηλότερους ρυθμούς από το 1984 (5%), οδηγώντας σε περαιτέρω μείωση την ανεργία.

Ο χαμηλός πληθωρισμός θα επιτρέψει στην Κεντρική Τράπεζα να παραμείνει ”υπομονετική” πριν προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων, τα οποία παραμένουν σε ”κατάλληλα” επίπεδα, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Fed Άλαν Γκρίνσπαν.

Εξάλλου, η μετοχή της Disney καταγράφει κέρδη της τάξης του 16% ύστερα από την προσφορά εξαγοράς που δέχτηκε από την Comcast, που ανέρχεται στο ποσό των 66 δισ. δολαρίων. Αντίθετα, η Comcast υποχωρεί κατά 9%.

Η εν λόγω πρόταση εξαγοράς ενισχύει και άλλες μετοχές του κλάδου media, με τις EchoStar, News Corp και Time Warner να κινούνται υψηλότερα.

Νωρίτερα, τόσο η Disney όσο και η News Corp είχαν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10681,62 μονάδες με άνοδο 0,64%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,36% στις 2082,73 μονάδες και ο S&P καταγράφει κέρδη 0,62% στις 1152,61 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 0,20% στις 4396,0 μονάδες, ο DAX σημείωσε άνοδο 0,28% στις 4122,16 μονάδες ενώ και ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,26% στις 3677,85 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v