Τα macro ”πιέζουν” τη Wall Street

Με απώλειες ξεκινά τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας και τις πωλήσεις λιανικής, μια ημέρα μετά τις αισιόδοξες δηλώσεις του Γκρίνσπαν για την πορεία της οικονομίας. Αρνητικό το κλίμα και στην Ευρώπη.

Με απώλειες ξεκινά τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας και τις πωλήσεις λιανικής, μια ημέρα μετά τις αισιόδοξες δηλώσεις του Γκρίνσπαν για την πορεία της οικονομίας.

Αρνητικό το κλίμα και στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, αυξήθηκε κατά 6.000, διαμορφούμενος στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων μηνών, στις 363.000.

Οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν κατά 0,3% τον Ιανουάριο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μηδενική μεταβολή του ποσοστού. Ωστόσο, το ποσοστό, εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων, αυξήθηκε κατά 0,9%, που αποτελεί την υψηλότερη άνοδο των τελευταίων πέντε μηνών.

Η Brocade Communications για το πρώτο τρίμηνο χρήσης ανακοίνωσε ζημίες ύψους 36,8 εκατ. δολάρια ή 14 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 145 εκατ. δολάρια.

Η Aetna, ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη του τετάρτου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 1,32 δολάρια ανά μετοχή, ενώ για το 2004 εκτιμά ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 6,25 δολάρια ανά μετοχή.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, η Dell αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση κερδών στα 28 σεντς ανά μετοχή, έναντι 23 της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10707,84 μονάδες με απώλειες 0,28%, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,32% στις 2082,95 μονάδες, και ο S&P υποχωρεί 0,28% στις 1154,56 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v