Υψηλό δυόμιση ετών για τον Dow με βοήθεια από Fed

Πάνω από το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμιση ετών διαμορφώθηκε ο Dow Jones, με τους επενδυτές να επιδεικνύουν έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον μετά τις αισιόδοξες εξαγγελίες του Γκρίνσπαν για την αμερικανική οικονομία αλλά και την προσφορά εξαγοράς της Comcast για την Disney. Με κέρδη έκλεισε η Ευρώπη, πλην Λονδίνου.

Πάνω από το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμιση ετών διαμορφώθηκε ο Dow Jones, με τους επενδυτές να επιδεικνύουν έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον μετά τις αισιόδοξες εξαγγελίες του Γκρίνσπαν για την αμερικανική οικονομία αλλά και την προσφορά εξαγοράς της Comcast για την Disney.

Με κέρδη έκλεισε η Ευρώπη, πλην Λονδίνου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Fed, στην ομιλία του ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας, προέβλεψε ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί με τους υψηλότερους ρυθμούς από το 1984 (5%), οδηγώντας σε περαιτέρω μείωση την ανεργία.

Ο χαμηλός πληθωρισμός θα επιτρέψει στην Κεντρική Τράπεζα να παραμείνει ”υπομονετική” πριν προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων, τα οποία παραμένουν σε ”κατάλληλα” επίπεδα, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Fed Άλαν Γκρίνσπαν.

Εξάλλου, η μετοχή της Disney κατέγραψε κέρδη της τάξης του 14% ύστερα από την προσφορά εξαγοράς που δέχτηκε από την Comcast, που ανέρχεται στο ποσό των 66 δισ. δολαρίων. Αντίθετα, η Comcast υποχώρησε κατά 8%.

Η εν λόγω πρόταση εξαγοράς ενίσχυσε και άλλες μετοχές του κλάδου media, με τις EchoStar, News Corp και Time Warner να κινούνται υψηλότερα.

Νωρίτερα, τόσο η Disney όσο και η News Corp είχαν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10737,70 μονάδες με άνοδο 1,17%, ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,69% στις 2089,66 μονάδες και ο S&P κατέγραψε κέρδη 1,07% στις 1157,76 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με απώλειες 0,20% στις 4396,0 μονάδες, ο DAX σημείωσε άνοδο 0,28% στις 4122,16 μονάδες ενώ και ο CAC 40 έκλεισε με κέρδη 0,26% στις 3677,85 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v