ΗΠΑ: Νέα εξαγορά 2,1 δισ. δολ. σε τραπεζικό τομέα

H National City, η δέκατη σε μέγεθος αμερικανική τράπεζα, εξαγόρασε για 2,1 δισ. δολ. την Provident Financial, ανεβάζοντας το θερμόμετρο του ανταγωνισμού, των εξαγορών και συγχωνεύσεων στον τραπεζικό τομέα.

ΗΠΑ: Νέα εξαγορά 2,1 δισ. δολ. σε τραπεζικό τομέα
H National City, η δέκατη σε μέγεθος τράπεζα των ΗΠΑ, συμφώνησε την εξαγορά της Provident Financial Group για 2,1 δισ. δολάρια σε μετοχές, επιτυγχάνοντας τη δεύτερη ”φιλική” εξαγορά τραπεζικού ιδρύματος κατά το τελευταίο τρίμηνο!



Η μεγαλύτερη τράπεζα του Οχάιο προσφέρει 1,125 μετοχές της για κάθε μία μετοχή της Provident Financial, γεγονός που οδήγησε τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η προσφορά της National City ”υπερτιμά” κατά 24% αξία της Provident Financial, σύμφωνα με το κλείσιμο της τιμής της μετοχής της την προηγούμενη Παρασκευή στη Wall Street.

Οι αναλυτές της αμερικανικής τραπεζικής αγοράς εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την εξαγορά, γιατί επιβεβαιώνει τις προηγούμενες εκτιμήσεις για ενίσχυση των εξαγορών και συγχωνεύσεων στην αμερικανική τραπεζική αγορά της ”περιφέρειας” μετά την εξαγορά της Bank One από την JP Morgan για 55,1 δισ. δολάρια και την εξαγορά της FleetBoston Financial από την Bank of America για 47 δισ. δολάρια.



Η National City διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 100 δισ. δολαρίων με άξονα τις Πολιτείες του Οχάιο, Ινδιάνα, Ιλινόις, Κεντάκι, Μίσιγκαν και Πενσυλβάνια.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας έφθασαν τα 2,1 δισ. δολάρια το 2003, ενώ το Νοέμβριο εξαγόρασε την Allegiant Bancorp. για 447 εκατ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v