It’s a deal!

Σημαντικά κέρδη απέφεραν στους βασικούς τίτλους της Wall Street τα επιχειρηματικά deals στον τηλεπικοινωνιακό (AT&T- Cingular Wireless) και τον τραπεζικό κλάδο (North Fork- GreenPoint Financial), καθώς οι επενδυτές προσδοκώντας βελτίωση των εταιρικών αποτελεσμάτων μέσω συνεργιών, ”πόνταραν” σε άνοδο των τίτλων.

Σημαντικά κέρδη χάρισαν στους βασικούς δείκτες της Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης τα επιχειρηματικά deals που είτε ευοδώθηκαν είτε επίκεινται.

Καθώς οι επενδυτές έχουν την εντύπωση ότι οι συγχωνεύσεις εταιριών αυξάνουν τα κέρδη των εταιριών προσδοκούν άνοδο και των τιμών των μετοχών επισημαίνουν αναλυτές, εξηγώντας το αγοραστικό ενδιαφέρον που εμφανίστηκε στις αμερικανικές αγορές.

Ως το σημαντικότερο deal χαρακτηρίζεται αυτό μεταξύ της AT&T και της Cingular Wireless, αφού η δεύτερη θα εξαγοράσει την πρώτη έναντι 41 δισ. δολ., δημιουργώντας έτσι τη μεγαλύτερη εταιρία κινητής στις ΗΠΑ.

Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, ο τίτλος της AT&T ενισχύθηκε σημαντικά ένώ άνοδο εμφάνισε και αυτός της Vodafone, η οποία ήταν η ”ηττημένη” της διαμάχης για την εταιρία κινητής.

Κινητικότητα εμφανίζει όμως και το θέμα της Disney, όπου η Comcast διεμήνυσε ότι δεν προτίθεται να αυξήσει την προσφορά της γιατην εξαγορά της εταιρίας άνω των 51 δισ. δολ. Αναλυτές ωστόσο εκτιμούν ότι πρόκειται μάλλον για τρικ της εταιρίας και ότι ήδη ετοιμάζει συντονισμένα εναλλακτικό σχέδιο προσφοράς.

Στον τραπεζικό κλάδο, το ενδιαφέρον μονοπώλησε το deal ύψους 6,3 δισ. δολ. ανάμεσα στις North Fork Bancorp. και GreenPoint Financial Corporation, το οποίο προκάλεσε το ενδιαφέρον των επενδυτών για τραπεζικούς τίτλους.



Στο μακροοικονομικό επίπεδο, θετικά ήταν τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή Ιανουαρίου και την παραγωγικότητα του ίδιου μήνα. Για την πρώτη σημειώθηκε αύξηση του ποσοστού από το 0,1% σε 0,8% ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η άνοδος θα είναι μικρότερη και θα διαμορφωθεί στο 0,7%.

Αντίστοιχα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία από την παραγωγικότητα, το ποσοστό της οποίας διαμορφώθηκε στο 76,2% από 75,8% τον Δεκέμβριο.

Στο +0,82% και τις 10.714 μονάδες διαμορφώθηκε ο Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 1,30% εμφάνισε ο Nasdaq, ο οποιος διαμορφώθηκε στις 2.080 μονάδες. Στο +0,98% και τις 1.156 μονάδες ο S&P 500.

Σε ό,τι αφορά τους ελληνικούς τίτλους, αυτός της Εθνικής εμφάνισε απώλειες 3,06%, σατα 5,70 δολ., του ΟΤΕ κέρδη 2,93% στα 8,09 δολ., ενώ της Coca Cola 3E έκλεισε ψηλότερα κατά 1,54%, στα 23,8 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v