ΗΠΑ: Άνοδος βιομηχανικής παραγωγής Ιανουαρίου

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,8% τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας ελαφρά τις προβλέψεις, ενώ οι εισροές ξένων επενδυτικών κεφαλαίων έφθασαν στα 75,7 δισ. δολάρια το Δεκέμβριο, παραμένοντας σε υψηλά επίπεδα.

ΗΠΑ: Άνοδος βιομηχανικής παραγωγής Ιανουαρίου
Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,8% τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, εξαιτίας της εκτίναξης της παραγωγής αυτοκινήτων, εξοπλισμών και κομπιούτερ, ενώ η κακοκαιρία ενίσχυσε την παραγωγή του τομέα των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, υπογραμμίζει η ανακοίνωση της Fed.

Η άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής ικανοποίησε τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι η άνοδος θα έφθανε στο 0,7%.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρέτισαν οι αναλυτές της αμερικανικής αγοράς και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Μπους την αυξημένη εισροή των ξένων επενδύσεων στις ΗΠΑ έως τα 75,7 δισ. δολάρια το Δεκέμβριο.



Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος των διεθνών ξένων επενδυτών και των θεσμικών επενδυτών τρίτων χωρών για ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, ομόλογα των αμερικανικών εταιριών και ασφαλώς των μετοχών της πλουσιότερης χρηματιστηριακής αγοράς του κόσμου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομιών, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τους αναλυτές της αγοράς, γιατί συνεχίζει να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

Το Νοέμβριο οι εισροές ξένων επενδυτικών κεφαλαίων στις αμερικανικές αγορές έφθασαν τα 87,5 δισ. δολάρια, από τα 27,8 δισ. δολάρια του Οκτωβρίου.

Η υποχώρηση της εισροής ξένων κεφαλαίων το Δεκέμβριο είχε πάντως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το οικονομικό επιτελείο του Λευκού Οίκου, αφού αρκετοί σύμβουλοι του προέδρου Μπους εκτιμούν ότι τα χαμηλά επιτόκια αποτρέπουν τις ξένες επενδύσεις στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v