Στο 31,4 ο βιομηχανικός δείκτης της Φιλαδέλφειας

Στο 31,4 υποχώρησε ο βιομηχανικός δείκτης της Fed της Φιλαδέλφειας για το Φεβρουάριο, σε σχέση με το 38,8 του Ιανουαρίου και του 35 των εκτιμήσεων. Ο δείκτης υποδηλώσει την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στο 31,4 ο βιομηχανικός δείκτης της Φιλαδέλφειας
Η υποχώρηση του βιομηχανικού δείκτη Fed Φιλαδέλφεια στο 31,4 το Φεβρουάριο, σε σχέση με το 38,8 του Ιανουαρίου και το 35 των εκτιμήσεων, διέκοψε την αισιοδοξία από τις προηγούμενες θετικές ανακοινώσεις μακροοικονομικών στοιχείων κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η διαμόρφωση του δείκτη υποδεικνύει πάντως την αισιοδοξία για διεύρυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον επίμαχο τεχνολογικό τομέα, με άξονα τις εταιρίες κατασκευής ημιαγωγών.

Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο δείκτης θα κατέγραφε ”φυσιολογική” υποχώρηση στο 35 το Φεβρουάριο, από το 38,8 που είχε εκτιναχθεί τον Ιανουάριο, στα υψηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο του 1993.

Προηγούμενα οι αναλυτές και οι επενδυτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την εκτίναξη του δείκτη των δεικτών τον Ιανουάριο κατά 0,5%, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις για άνοδο 0,4%.

Ο δείκτης των δεικτών κατέγραψε την υψηλότερη άνοδο από τον προηγούμενο Οκτώβριο, υποδηλώνοντας τις θετικές εκτιμήσεις για τη συνολική πορεία της οικονομικής δραστηριότητας το επόμενο τρίμηνο.

Με ιδιαίτερη αισιοδοξία υποδέχθηκε η Wall Street την υποχώρηση των αιτήσεων για εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας κατά 24.000, στις 344.000, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για μείωση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις 355.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 3ετίας.

Οι αιτήσεις της προηγούμενης εβδομάδας είχαν φθάσει στις 368.000.

Τα στοιχεία αυτά κυμαίνονται σε υψηλότερα επίπεδα από τις προβλέψεις των αναλυτών, ενισχύοντας την αισιοδοξία για διεύρυνση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v