Ρευστοποίησαν τα χθεσινά κέρδη στη Wall

Με απώλειες έκλεισε η συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη που κατέγραψαν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, εν μέσω αισιοδοξίας για τα deals που ανακοινώθηκαν. Πτωτικό ήταν το κλίμα και στην Ευρώπη, πλην Παρισιού.

Με απώλειες έκλεισε η συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές αποφάσισαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη που κατέγραψαν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, εν μέσω αισιοδοξίας για τα deals που ανακοινώθηκαν.

Απώλειες στο κλείσιμο για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πλην Παρισιού.

Ειδικότερα, αναλυτές σχολιάζουν ότι στη χθεσινή συνεδρίαση υπήρχαν θετικές ειδήσεις που οδήγησαν την αγορά υψηλότερα, για να προσθέσουν ότι σήμερα δεν επικρατεί ο ίδιος ενθουσιασμός αλλά απουσιάζουν και τα εναύσματα για θετική ώθηση.

Κατά 37% υποχώρησε η μετοχή της Dobson Communications, ύστερα από την ανακοίνωση ζημιών για το δ΄ τρίμηνο, που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πτώση της τάξης του 2% κατέγραψαν οι μετοχές της SBC Communications, ύστερα από την υποβάθμιση της μετοχής της σε neutral από outperform, στην οποία προχώρησε η Credit Suisse First Boston.

Κατά 33% ενισχύθηκαν οι μετοχές της ιρλανδικής φαρμακοβιομηχανίας Elan, που διαπραγματεύονται στο Nasdaq, εν μέσω θετικών εξελίξεων για την έγκριση μιας πειραματικής της θεραπείας.

Αντίθετα, κέρδη της τάξης του 32% κατέγραψε η μετοχή της Rambus, ύστερα από την αθωωτική για αυτήν απόφαση του δικαστηρίου σε υπόθεση μονοπωλίου.

Υψηλότερα κατά 8,5% κινήθηκε και η κατασκευάστρια εταιρία επεξεργαστών Broadcom, καθώς ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα αναπτύξει τις ”ισχυρές προοπτικές των δραστηριοτήτων της”.

Η μόνη μακροοικονομική είδηση της ημέρας, οι νέες κατοικίες, δεν επηρέασαν την αμερικανική αγορά, παρά την ανακοίνωση υποχώρησης κατά 7,9% του αριθμού, στα 1,903 εκατ., έναντι εκτιμήσεων για πτώση στα 2 εκατ.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 5,76 δολάρια με κέρδη 1,05%, ο ΟΤΕ υποχώρησε 0,87% στα 8,02 δολάρια, η 3Ε σημείωσε άνοδο 1,89% στα 24,25 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,40% στις 10671,99 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,19% στις 2076,47 μονάδες, ενώ ο S&P σημείωσε πτώση 0,45% στις 1151,82 μονάδες.

Οι μεγάλοι εξαγωγείς οδήγησαν τις ρευστοποιήσεις στις αγορές της Ευρώπης με άξονα την Bayer, την Basf και την Thonson.

Ο παροξυσμός των συγχωνεύσεων και των επιθετικών εξαγορών διέσωσε από απώλειες την αγορά του Παρισιού, που έκλεισε με οριακά κέρδη εξαιτίας της ανόδου της Carrefour στη σκιά των κερδοσκοπικών κινήσεων που στοιχημάτισαν ότι θα αποτελέσει ”λεία” εξαγοράς από την αμερικανική Wal-Mart.

Στο Σίτι του Λονδίνου ο Ftse έκλεισε στις 4.442,9 μονάδες με απώλειες 0,42%, στο Παρίσι ο Cac έκλεισε στις 3.709,02 μονάδες με κέρδη 0,14%, ενώ στη Φραγκφούρτη ο Dax έκλεισε στις 4.095,34 μονάδες με οριακές απώλειες 0,01%.

O πανευρωπαϊκός Dow Jones Stoxx 50 Index υποχώρησε 0,3% στις 2733,89 μονάδες, ενώ ο δείκτης της ευρωζώνης Euro Stoxx 50 αποκόμισε οριακά κέρδη 0,1%.

H Nokia κατέγραψε κέρδη μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από την JP Morgan Chase, ενώ ράλι 27% κατέγραψε η φαρμακευτική Elan, μετά από το ”πράσινο φως” για την κυκλοφορία παρασκευάσματος στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v