Επιδόματα ανεργίας και Wal-Mart ωθούν τη Wall

Μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων, η αμερικανική αγορά βρήκε αφορμή για την άνοδο στα θετικά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, αλλά και στα αποτελέσματα της Wal-Mart Stores. Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων, η αμερικανική αγορά βρήκε αφορμή για την άνοδο στα θετικά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, αλλά και στα αποτελέσματα της Wal-Mart Stores.

Κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας, που υποχώρησαν κατά 24.000, διαμορφούμενα στις 344.000. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για υποχώρηση στα 355.000.

Εξάλλου, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης αναμένονται τα στοιχεία για το δείκτη των δεικτών, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση 0,5% τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, ανακοινώνονται τα στοιχεία για το δείκτη Φιλαδέλφεια της Fed, που αναμένεται υποχώρηση στο 35 από το 38 του προηγουμένου μήνα.

Εξάλλου, η Wal-Mart Stores ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ και οι εκτιμήσεις της έκαναν λόγο για διατήρηση της ανοδικής τάσης.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης αναμένονται τα αποτελέσματα της Hewlett-Packard.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,46% στις 10721,62 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται περί το 0,85% στις 2094,22 μονάδες, ενώ και ο S&P καταγράφει κέρδη 0,53% στις 1157,95 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v