Merrill Lynch: Αναβαθμίζει τις εταιρίες κινητής

Η Merill Lynch αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την πορεία των ευρωπαϊκών εταιριών κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβάνοντας τις βρετανικές ΜΜΟ2 και Vodafone στις προτάσεις προς τους πελάτες της, ενώ μαζί με την Credit Suisse First Boston απηύθυναν προειδοποίηση για την ιταλική TIM.

Merrill Lynch: Αναβαθμίζει τις εταιρίες κινητής
Ο τομέας κινητής τηλεφωνίας θα αποτελέσει την έκπληξη των ευρωπαϊκών αγορών για το 2004, σύμφωνα με το διεθνή επενδυτικό οίκο Merrill Lynch.

Ειδικότερα, η Merrill Lynch συμβουλεύει τους πελάτες της να αυξήσουν την έκθεση των χαρτοφυλακίων τους στον τομέα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος θα καταγράψει σημαντική άνοδο από την ώθηση των νέων συνδρομητών και την αύξηση της κατανάλωσης ανά συνδρομητή, σε υψηλότερα επίπεδα από τις προηγούμενες προβλέψεις.

Η έκθεση του αμερικανικού επενδυτικού οίκου για τον ευρωπαϊκό τομέα κινητής τηλεφωνίας, αναθεωρεί τις προηγούμενες εκτιμήσεις του, υπογραμμίζοντας ότι ”οι προηγούμενες προβλέψεις μας για την αύξηση των νέων συνδρομητών των ευρωπαϊκών εταιριών κινητής τηλεφωνίας κατά 3,6% μπορεί να είναι συντηρητικές”!

Παράλληλα, η έκθεση της Merrill Lynch επισημαίνει ότι ”η σχέση των εσόδων ανά συνδρομητή μπορεί να επιφυλάσσει εκπλήξεις, σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται -τώρα- ”επιφυλακτικές”, προβλέποντας άνοδο 1,1% σε ετήσια βάση, στη σκιά της προσφοράς νέων υπηρεσιών και προϊόντων”.

Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος εκτιμά ότι ένας διαρκώς μεγαλύτερος αριθμός εταιριών θα προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες σε ακόμη περισσότερο ανταγωνιστικές τιμές, εφαρμόζοντας τις τεχνολογίες της τρίτης γενιάς κινητής τηλεφωνίας.

Η Merrill Lynch συμβουλεύει τους πελάτες της να αυξήσουν τις θέσεις τους στις δύο βρετανικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ΜΜΟ2 και Vodafone, εκτιμώντας ότι οι μετοχές τους θα καταγράψουν επιπλέον άνοδο 18,3% και 18,5% αντιστοίχως.

Σε ό,τι αφορά στη μετοχή της Vodafone, η Merrill Lynch υπογραμμίζει θετικά επίσης το γεγονός ότι δέχθηκε πρόσφατα σημαντικές πιέσεις, εξαιτίας της προσπάθειας της να εξαγοράσει την αμερικανική AT&T Wireless.

Αντίθετα, τόσο η Merrill Lynch όσο και η Credit Suisse First Boston προειδοποιούν τους πελάτες τους να αποφύγουν τη μετοχή της ιταλικής Telecom Italia Mobile, παρόλο που ο ελβετικός οίκος αναθεώρησε ανοδικά την τιμή – στόχο της εταιρίας στα 5 ευρώ από τα 4,8 ευρώ.

Η Morgan Stanley στοιχηματίζει χωρίς επιφυλάξεις στη Vodafone, εκτιμώντας ότι θα κατορθώσει να κερδίσει νέα μερίδια της αγοράς, επιβραβεύοντας τους επενδυτές που εμπιστεύτηκαν τη μετοχή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v