Αύξηση καθαρών κερδών 39% στην Home Depot

Η Home Depot, η κορυφαία αλυσίδα οικιακών ειδών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε εκτίναξη καθαρών κερδών 39% στο 3μηνο έως την 1/2/2004. Η δυνατή αγορά στέγασης των ΗΠΑ και η βελτίωση των καταναλωτικών δαπανών σε οικιακό εξοπλισμό ώθησαν υψηλότερα τα αποτελέσματα του ομίλου.

Αύξηση καθαρών κερδών 39% στην Home Depot
Η μεγαλύτερη αλυσίδα οικιακών ειδών στον κόσμο, η αμερικανική Home Depot, ανακοίνωσε εκτίναξη καθαρών κερδών 39% στο α’ τρίμηνο 2004.

Πρόκειται για τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης στα τελευταία δύο χρόνια και αποδόθηκε στην ανακαίνιση των καταστημάτων του ομίλου, καθώς και στην εισαγωγή για πρώτη φορά, διαφημιστικής εκστρατείας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου αυξήθηκαν στα 951 εκατ. δολάρια ή 42 σεντς ανά μετοχή έναντι 686 εκατ. δολαρίων ή 30 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ρόμπερτ Ναρντέλι προχώρησε σε διπλασιασμό των επενδύσεων για ανακαινίσεις των καταστημάτων το 2003 και αύξηση των δαπανών για διαφήμιση, με την διανομή μεταξύ άλλων καταλόγου προϊόντων και ευχετήριων καρτών κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Η δυναμική αγορά στέγασης στις ΗΠΑ, οι φορολογικές επιστροφές και η βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ενέπνευσαν κατά τον κ. Ναραντέλι την αύξηση των δαπανών σε οικιακό εξοπλισμό.

Η Home Depot επέμεινε στον στόχο αύξησης κερδών 14% στο 2004 και αύξησης πωλήσεων 12%. Οι αναλυτές, σύμφωνα με έρευνα της Thomson Financial, περίμεναν αύξηση πωλήσεων 7,4% και κέρδη της τάξης των 39 σεντς ανά μετοχή.

Οι πωλήσεις κατά το εξεταζόμενο τρίμηνο, που ολοκληρώθηκε την 1η Φεβρουαρίου, ενισχύθηκαν 14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v