Intel και Advanced Micro Devices πιέζουν τη Wall

Οι απώλειες της Intel και της Advanced Micro Devices, δημιουργούν έντονα αρνητικό κλίμα στην αμερικανική αγορά και ιδιαίτερα στο Nasdaq, ενώ την πτώση στο Dow Jones εντείνουν και οι μετοχές του αεροπορικού κλάδου. Μικρές απώλειες στην Ευρώπη, πλην Λονδίνου.

Οι απώλειες της Intel και της Advanced Micro Devices, δημιουργούν έντονα αρνητικό κλίμα στην αμερικανική αγορά και ιδιαίτερα στο Nasdaq, ενώ την πτώση στο Dow Jones εντείνουν και οι μετοχές του αεροπορικού κλάδου.

Μικρές απώλειες στην Ευρώπη, πλην Λονδίνου.

Ειδικότερα, αναλυτές σχολιάζουν ότι πρόκειται για διατήρηση της τάσης της προηγούμενης εβδομάδας, με τις αγορές να υποχωρούν μετά το ανοδικό ράλι των προηγουμένων μηνών.

Περί το 2% υποχωρεί η μετοχή της Intel, καθώς ανακοίνωσε ότι οι αρχές διαξάγουν έρευνα στις λογιστικές της καταστάσεις του 2001, η έκβαση της οποίας ωστόσο, εκτιμά η εταιρία, δεν θα επηρεάσει αρνητικά τόσο τη χρηματοοικονομική της θέση όσο και τις ταμειακές της ροές.

Εξάλλου, απώλειες της τάξης του 3% καταγράφει η Advanced Micro Devices, καθώς η UBS Warburg περιέκοψε την τιμή στόχο για τη μετοχή της εταιρίας, υποβαθμίζοντας και τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004.

Κατά 3% υποχωρεί και η Juniper Netwworks, ενώ αντίθετα η Qualcomm καταγράφει ράλι 5%, καθώς αναθεώρησε θετικά τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου χρήσης.

Απώλειες της τάξης του 3% και 2% καταγράφουν οι μετοχές των United Technologies και Boeing αντίστοιχα, ύστερα από την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου για ακύρωση της κατασκευής ενός ελικοπτέρου αξίας 38 δισ. δολαρίων, που είχαν αναλάβει οι δύο εταιρίες.

Η εταιρία πωλήσεων ειδών αναπαλαίωσης κατοικιών λιανικής, Lowe’s, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 51 σεντς ανά μετοχή έναντι του ποσού των 40 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, υπερβαίνοντας μάλιστα και τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η μετοχή της ωστόσο υποχωρεί 2,5%.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10528,44 μονάδες με απώλειες 0,35%, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 1,34% στις 2010,58 μονάδες, και ο S&P υποχωρεί 0,43% στις 1139,64 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 0,27% στις 4527,1 μονάδες, ο DAX υποχώρησε 0,06% στις 4070,90 μονάδες, ενώ ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,07% στις 3730,58 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v