Φοβάται χτύπημα στην Ιαπωνία η Wall

Η είδηση για αναβάθμιση του επιπέδου ετοιμότητας της Ιαπωνίας έναντι τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και η εκτίναξη του πληθωρισμού επηρεάζει αρνητικά την αμερικανική αγορά, ενώ τάσεις πωλήσεων επικρατούν και στον τεχνολογικό κλάδο, μετά τα κέρδη των προηγουμένων εβδομάδων. Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η Ευρώπη.

Η είδηση για αναβάθμιση του επιπέδου ετοιμότητας της Ιαπωνίας έναντι τρομοκρατικών επιθέσεων, επηρεάζει αρνητικά την αμερικανική αγορά, ενώ τάσεις πωλήσεων επικρατούν και στον τεχνολογικό κλάδο, μετά τα κέρδη των προηγουμένων εβδομάδων.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η Ευρώπη.

Ειδικότερα, η Ιαπωνία αύξησε το βαθμό ετοιμότητάς της έναντι πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων, ύστερα από τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις.

Εξάλλου, αρνητικά επιδρά και η ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή, που σημείωσε άνοδο κατά 0,5% τον Ιανουάριο, σε σχέση με το 0,2% του Δεκεμβρίου, σε υψηλότερα επίπεδα από το 0,3% των προβλέψεων των αναλυτών. Η άνοδος των τιμών οφείλεται στην άνοδο των τιμών στην ενεργειακή αγορά, σχολίασαν οι αναλυτές.

Πτωτικά περί το 3,5% κινείται η μετοχή της Hewlett-Packard, παρά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου καθώς και αισιοδοξων εκτιμήσεων για το μέλλον, με τους επενδυτές να μην ικανοποιούνται από τα αποτελέσματα.

Αντίθετα, κέρδη 4,5% καταγράφει η μετοχή της εταιρίας πληροφορικής BEA, ύστερα από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς.

Περί το 1% υποχωρεί η μετοχή της Coca Cola, ύστερα από την ανακοίνωση αποχώρησης του CEO της εταιρίας, Νταγκ Νταφτ, στο τέλος του χρόνου.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10619,81 μονάδες με απώλειες 0,43%, ο Nasdaq υποχωρεί 0,665 στις 2032,55 μονάδες και ο S&P κινείται χαμηλότερα κατά 0,345 στις 1143,15 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στις 4515,0 μονάδες με απώλειες 0,01%, ο DAX σημείωσε πτώση 1,65% στις 4073,35 μονάδες, και ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε 0,69% στις 3733,28 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v