Με απώλειες αποχαιρετά την εβδομάδα η Wall

Τα καθησυχαστικά σχόλια του προέδρου της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, για την αγορά εργασίας, δεν κατόρθωσαν να επαναφέρουν την αμερικανική αγορά σε θετικό πρόσημο, καθώς ”βάρυναν” τα στοιχεία για την άνοδο του πληθωρισμού. Αρνητικό ήταν το κλίμα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τα καθησυχαστικά σχόλια του προέδρου της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, για την αγορά εργασίας, δεν κατόρθωσαν να επαναφέρουν την αμερικανική αγορά σε θετικό πρόσημο, καθώς ”βάρυναν” τα στοιχεία για την άνοδο του πληθωρισμού.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,1% ενώ ο Nasdaq 0,76%.

Αρνητικό ήταν το κλίμα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, σε ομιλία του ανέφερε ότι η αγορά εργασίας βελτιώνεται, προβλέποντας μάλιστα ότι θα συνεχίσει και στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Νωρίτερα, η Ιαπωνία αύξησε το βαθμό ετοιμότητάς της έναντι πιθανών τρομοκρατικών επιθέσεων, ύστερα από τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις.

Εξάλλου, αρνητικά επέδρασε και η ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή, που σημείωσε άνοδο κατά 0,5% τον Ιανουάριο, σε σχέση με το 0,2% του Δεκεμβρίου, σε υψηλότερα επίπεδα από το 0,3% των προβλέψεων των αναλυτών. Η άνοδος των τιμών οφείλεται στην άνοδο των τιμών στην ενεργειακή αγορά, σχολίασαν οι αναλυτές.

Πάνω από το 3% υποχώρησε η μετοχή της Hewlett-Packard, παρά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου καθώς και αισιοδοξων εκτιμήσεων για το μέλλον, με τους επενδυτές να μην ικανοποιούνται από τα αποτελέσματα.

Πτώση κατά 3% σημείωσε η Cisco Systems, ενώ περί το 1% υποχώρησε η Intel. Με απώλειες έκλεισε και η Applied Materials.

Αντίθετα, κέρδη 5% κατέγραψε η μετοχή της εταιρίας πληροφορικής BEA, ύστερα από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς.

Περί το 1% υποχώρησε η μετοχή της Coca Cola, ύστερα από την ανακοίνωση αποχώρησης του CEO της εταιρίας, Νταγκ Νταφτ, στο τέλος του χρόνου.

Η Εθνική υποχώρησε κατά 1,23% στα 5,63 δολάρια, ο ΟΤΕ σημείωσε πτώση 1,38% στα 7,87 δολάρια, ενώ και η 3Ε κατέγραψε απώλειες 0,08% στα 24,15 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10619,03 μονάδες με απώλειες 0,43%, ο Nasdaq υποχώρησε 0,39% στις 2037,93 μονάδες και ο S&P κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,26% στις 1144,11 μονάδες.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στις 4515,0 μονάδες με απώλειες 0,01%, ο DAX σημείωσε πτώση 1,65% στις 4073,35 μονάδες, και ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε 0,69% στις 3733,28 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v