Στα επίπεδα του Δεκεμβρίου υποχώρησε ο Nasdaq

Βαριές απώλειες υπέστη ο Nasdaq στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, εξανεμίζοντας όλα τα κέρδη που είχε καταγράψει από την αρχή του έτους, εξαιτίας των πωλήσεων που έλαβαν χώρα στο σύνολο των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου. Οριακές απώλειες για την Ευρώπη, υψηλότερα το Λονδίνο.

Βαριές απώλειες υπέστη ο Nasdaq στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, εξανεμίζοντας όλα τα κέρδη που είχε καταγράψει από την αρχή του έτους, εξαιτίας των πωλήσεων που έλαβαν χώρα στο σύνολο των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου.

Οριακές απώλειες για την Ευρώπη, υψηλότερα το Λονδίνο.

Ειδικότερα, αναλυτές σχολιάζουν ότι ο Nasdaq έχει ”χάσει” το +7%-+8% που είχε καταγράψει από την έναρξη του έτους, και τώρα διαπραγματεύεται στο εύρος των τιμών που έκλεισε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Περί το 4% υποχώρησε η μετοχή της Intel, καθώς ανακοίνωσε ότι οι αρχές διαξάγουν έρευνα στις λογιστικές της καταστάσεις του 2001, η έκβαση της οποίας ωστόσο, εκτιμά η εταιρία, δεν θα επηρεάσει αρνητικά τόσο τη χρηματοοικονομική της θέση όσο και τις ταμειακές της ροές.

Εξάλλου, απώλειες της τάξης του 3,5% κατέγραψε η Advanced Micro Devices, καθώς η UBS Warburg περιέκοψε την τιμή στόχο για τη μετοχή της εταιρίας, υποβαθμίζοντας και τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004.

Υψηλότερες του 3% ήταν οι απώλειες και για τη Juniper Networks, ενώ αντίθετα η Qualcomm σημείωσε ράλι 4%, καθώς αναθεώρησε θετικά τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου χρήσης.

Απώλειες παρατηρήθηκαν και σε άλλες μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με τις Cisco Systems, IBM, Sun Microsystems να κινούνται χαμηλότερα.

Πτώση της τάξης του 3% και 1,8% κατέγραψαν οι μετοχές των United Technologies και Boeing αντίστοιχα, ύστερα από την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου για ακύρωση της κατασκευής ενός ελικοπτέρου αξίας 38 δισ. δολαρίων, που είχαν αναλάβει οι δύο εταιρίες.

Η εταιρία πωλήσεων ειδών αναπαλαίωσης κατοικιών λιανικής, Lowe’s, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 51 σεντς ανά μετοχή έναντι του ποσού των 40 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, υπερβαίνοντας μάλιστα και τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η μετοχή της ωστόσο υποχώρησε 3%.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 5,76 δολάρια με κέρδη 2,49%, ο ΟΤΕ κατέγραψε απώλειες 0,76% στα 7,80 δολάρια, ενώ άνοδο 0,21% σημείωσε η Coca Cola 3E στα 24,29 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10609,62 μονάδες με απώλειες 0,09%, ο Nasdaq σημείωσε πτώση 1,49% στις 2007,52 μονάδες, και ο S&P υποχώρησε 0,27% στις 1140,99 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με κέρδη 0,27% στις 4527,1 μονάδες, ο DAX υποχώρησε 0,06% στις 4070,90 μονάδες, ενώ ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,07% στις 3730,58 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v