Την καταναλωτική εμπιστοσύνη περιμένει η Wall

Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη περιμένουν οι επενδυτές στη Wall Street, καθώς τα θετικά αποτελέσματα της Home Depot δεν κατορθώνουν -προς το παρόν τουλάχιστον- να προσδώσουν θετική τροχιά στα futures. Υψηλές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές.

Τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη περιμένουν οι επενδυτές στη Wall Street, καθώς τα θετικά αποτελέσματα της Home Depot δεν κατορθώνουν -προς το παρόν τουλάχιστον- να προσδώσουν θετική τροχιά στα futures.

Υψηλές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η εταιρία λιανικής Home Depot ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου αυξήθηκαν 39% σε σχέση με πέρυσι, υπερβαίνοντας μάλιστα και τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η μετοχή της αναμένεται να ακολουθήσει ανοδική πορεία.

Ωστόσο, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης αναμένονται τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη του Φεβρουαρίου, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για υποχώρηση στο 92 από το 96,8, αποτυπώνοντας τις ανησυχίες των καταναλωτών για την εργασιακή αγορά.

Ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρώσει και η μετοχή της εταιρίας πληροφορικής Novell, καθώς ανακοίνωσε τα κέρδη του πρώτου τριμήνου χρήσης, που ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών, έναντι των ζημιών της αντιστοίχου περιόδου πέρυσι.

Οι ευρωπαϊκές αγορές και ιδιαίτερα το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, υποχωρούν σε μεγάλο βαθμό, ύστερα από την ανακοίνωση της υποχώρησης του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo, για πρώτη φορά ύστερα από δέκα μήνες.

Ακόμη, ισχυρές πιέσες δέχονται και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου στην Ευρώπη, καθώς η Siemens ανακοίνωσε ότι οι τιμές των κινητών τηλεφώνων αλλά και των συστημάτων διαδικτύου, αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 15% αυτό το έτος.

Η Siemens υποχωρεί περί το 1,8%, και η Nokia σημειώνει απώλειες 1,4%. Πτώση κατά 4,2% καταγράφει και η μετοχή της μεγαλύτερης βρετανικής ασφαλιστικής Prudential, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το 2003 δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v