Χαμηλότερα λόγω macro η Wall Street

Τα στοιχεία για την υποχώρηση των παραγγελιών διαρκών αγαθών αλλά και την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας, απογοητεύουν τους επενδυτές στην αμερικανική αγορά που απέβλεπαν σε διατήρηση του χθεσινού ανοδικού κλίματος. Μικτές οι τάσεις στην Ευρώπη.

Τα στοιχεία για την υποχώρηση των παραγγελιών διαρκών αγαθών αλλά και την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας, απογοητεύουν τους επενδυτές στην αμερικανική αγορά που απέβλεπαν σε διατήρηση του χθεσινού ανοδικού κλίματος.

Μικτές οι τάσεις στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, απρόσμενη πτώση 1,8% κατέγραψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιανουάριο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση 1,5%. Επιπλέον, κατά 6.000 αυξήθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για παροχή επιδομάτων ανεργίας, διαμορφούμενος στα 350.000.

Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης αναμένονται τα στοιχεία για τς πωλήσεις νέων κατοικιών Ιανουαρίου, με τις εκτιμήσεις να κάνουν να κάνουν λόγο για αύξηση στα 1,075 εκατ. από τα 1,060 εκατ. του προηγουμένου μήνα.

Θετικές ήταν οι εκτιμήσεις τόσο της Goldman Sachs όσο και της JP Morgan Securities, για τον κλάδο των τεχνολογικών εταιριών, στη διάρκεια συνεδρίου για τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς, με τις μετοχές της Texas Instruments να κινούνται υψηλότερα.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10574,33 μονάδες με απώλειες 0,27%, ο Nasdaq υποχωρεί 0,23% στις 2018,32 μονάδες, και ο S&P σημειώνει πτώση 0,22% στις 1141,17 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v