Αγνοεί τις προειδοποιήσεις Γκρίνσπαν η Wall

Μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις, οι επενδυτές βρίσκουν αγοραστικές ευκαιρίες σε μετοχές του τεχνολογικού κυρίως κλάδου, ανγοώντας τις προειδοποιήσεις Γκρίνσπαν για τα ελλείμματα αλλά και την πτώση στις μεταπωλήσεις κατοικιών. Θετικό το κλίμα και στην Ευρώπη.

Μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις, οι επενδυτές βρίσκουν αγοραστικές ευκαιρίες σε μετοχές του τεχνολογικού κυρίως κλάδου, ανγοώντας τις προειδοποιήσεις Γκρίνσπαν για τα ελλείμματα αλλά και την πτώση στις μεταπωλήσεις κατοικιών.

Θετικό κλίμα επικρατεί και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου της Tiffany, του κολοσσού πώλησης κοσμημάτων, και της Ingram Micro, της μεγαλύτερης εταιρίας διανομής υπολογιστών, και εξοπλισμών για υπολογιστές στον κόσμο, προσδίδουν μερική στήριξη στον Dow Jones.

Η αιφνιδιαστική κατάρρευση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης για το Φεβρουάριο που ανακοινώθηκε την Τρίτη οδήγησε χθες σε υποχώρηση των αμερικανικών αγορών, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Λίγο μετά από την έναρξη της συνεδρίασης, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις μεταπωλήσεις κατοικιών το Φεβρουάριο, που σημείωσαν πτώση 5,2% στα 6,04 εκατ. από την αναθεωρημένη μέτρη των 6,37 εκατ. του Ιανουαρίου.

Οι προσδοκίες των αναλυτών έκαναν λόγο για υποχώρηση στα 6,27 εκατ., ωστόσο θετικά εκτιμάται το γεγονός ότι ο αριθμός παρέμεινε πάνω από τα 6 εκατ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed Άλαν Γκρίνσπαν, μιλώντας ενώπιον της επιτροπής προϋπολογισμού της Γερουσίας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα αμερικανικά ελλείμματα, τα οποία μπορεί να πλήξουν την οικονομική ανάπτυξη, όπως ο ίδιος σχολίασε.

O δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10591,33 μονάδες με άνοδο 0,23%, ο Nasdaq κινείται στις 2016,88 μονάδες με κέρδη 0,57%, ενώ ο S&P καταγράφει άνοδο 0,27% στις 1142,12 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v