Διευρύνει το σερί των πτωτικών συνεδριάσεων η Wall

Με απώλειες έκλεισε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, παρά τις προσπάθειες για το αντίθετο, με το Dow Jones να πλήττεται από την υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και το Nasdaq να ακολουθεί για άλλη μια φορά πτωτικές τάσεις, περιορισμένου ωστόσο εύρους. Αρνητικό ήταν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Με απώλειες έκλεισε τη συνεδρίαση η αμερικανική αγορά, παρά τις προσπάθειες για το αντίθετο, με το Dow Jones να πλήττεται από την υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και το Nasdaq να ακολουθεί για άλλη μια φορά πτωτικές τάσεις, περιορισμένου ωστόσο εύρους.

Αρνητικό ήταν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ειδικότερα, τις απώλειες της αμερικανικής αγοράς επέτεινε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης το Φεβρουάριο, που υποχώρησε στο 87,3 από το 96,8 του Φεβρουαρίου, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στο 92.

Εξάλλου, την πτωτική τους πορεία συνέχισαν από την προηγούμενη συνεδριαση και οι μετοχές του αεροναυπηγικού κλάδου, με τις Boeing και United Technologies να υποχωρούν σημαντικά.

Υψηλότερα κινήθηκε η Cisco Systems, κατορθώνοντας έτσι να ανακόψει εν μέρει την περαιτέρω πτωτική πορεία του Nasdaq. Υψηλή άνοδο κατέγραψαν οι Guidant και Johnson & Jonhson.

Η εταιρία λιανικής Home Depot ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου αυξήθηκαν 39% σε σχέση με πέρυσι, υπερβαίνοντας μάλιστα και τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η μετοχή της ακολουθήσε ανοδική πορεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της εταιρίας Monolithic System Technology, κατασκευής ”μνήμης” για αποθήκευση δεδομένων, εκτινάχθηκε κατά 85%, μετά την κατάθεση προσφοράς εξαγοράς της από την Synopsys. Η μετοχή της τελευταίας υποχώρησε πάνω από 15%.

Υψηλότερα κατά 1,1% κινήθηκε η Intel, ανακάμπτοντας από τις χθεσινές απώλειες.

Κατά 3% ενισχύθηκε η μετοχή της Verizon Wireless, μετά την αναβάθμισή της από την Morgan Stanley, ενώ και η AT&T κινήθηκε υψηλότερα 0,4%.

Η Εθνική διαμορφώθηκε στα 5,73 δολάρια με απώλειες 0,52%, πτώση 2,94% σημείωσε ο ΟΤΕ, ενώ η 3Ε ενισχύθηκε 1,61% στα 24,68 δολάρια.

Ο δείκτης Dow Jones σημείώσε απώλειες 0,41% στις 10556,37 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε 0,10% στις 2005,44 μονάδες και ο S&P κατέγραψε πτώση 0,17% στις 1139,10 μονάδες.

Ο FTSE 100 σημείωσε απώλειες 0,65% στις 4495,0 μονάδες, ο DAX έκλεισε στις 3991,42 μονάδες με πτώση 1,90%, ενώ ο CAC 40 υποχώρησε 1,28% στις 3683,44 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v