Κρατά τα κέρδη η Wall

Σταθερά προς τα πάνω κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να βρίσκουν και πάλι αγοραστικο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα σε μετοχές που επλήγησαν στη διάρκεια των τελευταίων πέντε πτωτικών συνεδριάσεων. Με κέρδη έκλεισε η Ευρώπη.

Σταθερά προς τα πάνω κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να βρίσκουν και πάλι αγοραστικο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα σε μετοχές που επλήγησαν στη διάρκεια των τελευταίων πέντε πτωτικών συνεδριάσεων.

Με κέρδη έκλεισε η Ευρώπη.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι δεν θα λείψουν περαιτέρω πτωτικές συνεδρίασεις στο άμεσο μέλλον, καθώς η αγορά παραμένει ευάλωτη στις ”ορέξεις” των επενδυτών, οι οποίοι αναζητούν ευκαιρίες σε άλλους, πλην του τεχνολογικού, κλάδους που έχουν δυναμική περαιτέρων ανόδου.

Λίγο μετά από την έναρξη της συνεδρίασης, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις μεταπωλήσεις κατοικιών το Φεβρουάριο, που σημείωσαν πτώση 5,2% στα 6,04 εκατ. από την αναθεωρημένη μέτρη των 6,37 εκατ. του Ιανουαρίου.

Οι προσδοκίες των αναλυτών έκαναν λόγο για υποχώρηση στα 6,27 εκατ., ωστόσο θετικά εκτιμάται το γεγονός ότι ο αριθμός παρέμεινε πάνω από τα 6 εκατ.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed Άλαν Γκρίνσπαν, μιλώντας ενώπιον της επιτροπής προϋπολογισμού της Γερουσίας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα αμερικανικά ελλείμματα, τα οποία μπορεί να πλήξουν την οικονομική ανάπτυξη, όπως ο ίδιος σχολίασε.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με τις Intel και Cisco Systems να καταγράφουν κέρδη. Ράλι και για τη μετοχή της Ingram Micro, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις.

Κατά 14% ενισχύεται η Gold Banc, ύστερα από την ανακοίνωση εξαγοράς της από ιδιωτικό επενδυτικό σχήμα, έναντι του ποσού των 672 εκατ. δολαρίων.

O δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10592,18 μονάδες με άνοδο 0,25%, ο Nasdaq κινείται στις 2018,03 μονάδες με κέρδη 0,63%, ενώ ο S&P καταγράφει άνοδο 0,33% στις 1142,85 μονάδες.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 4507,5 μονάδες με άνοδο 0,24%, ο DAX σημείωσε άνοδο 0,10% στις 3995,34 μονάδες, ενώ ο CAC 40 ”κέρδισε” 0,52% στις 3702,63 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v