Coca Cola: ”Μεταλλικό νερο” βρύσης σε Αγγλία - ΗΠΑ

Η Coca Cola αναγνώρισε ότι η θυγατρική εταιρία Dasani εμφιάλωνε το απλό νερό και το μεταπουλούσε ως ”μεταλλικό”, με τη συνδρομή της τεχνολογίας της NASA, ενώ ετοίμαζε ανάλογο ”μεταλλικό νερό” και για τη γαλλική αγορά.

Coca Cola: ”Μεταλλικό νερο” βρύσης σε Αγγλία - ΗΠΑ
Η Coca Cola, η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής αναψυκτικών στον κόσμο, παραδέχθηκε ότι στις εγκαταστάσεις της Dasani στο Κεντ του Νοτίου Λονδίνου εμφιάλωνε μεταλλικό νερό, χρησιμοποιώντας το νερό του τοπικού δικτύου ύδρευσης!

Ειδικότερα, η θυγατρική φίρμα Dasani, η δεύτερη σε μέγεθος σε πωλήσεις μεταλλικού νερού στις ΗΠΑ, προχώρησε σε μια ειδική διαδικασία φιλτραρίσματος του κοινού πόσιμου νερού από τα δίκτυα της περιοχής, που τελειοποιήθηκε από τη NASA, για τον καθαρισμό του νερού και την αυτόματη μετατροπή του ”στο πλέον αγνό μεταλλικό εμφιαλωμένο νερό”, όπως χαρακτηριστικά τονίζει η διαφήμιση της εταιρίας.

Το μεταλλικό νερό της Dasani είναι από τα πλέον ακριβά στη βρετανική αγορά λιανικής, αφού το μπουκάλι των 0,5l λίτρων κοστίζει 95 πέννες, πάνω από 1,6 ευρώ!

Η εταιρία διαχείρισης υδάτινων πόρων Thames Water, που εφοδιάζει την περιοχή του Σίντκαπ, όπου και διατηρεί τις εγκαταστάσεις της η Dasani, χρεώνει την ίδια ποσότητα του μισού λίτρου ”μόνο” 0,03 πέννες, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times.

Η Dasani πάντως, είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι θα χρησιμοποιήσει την ίδια μέθοδο φιλτραρίσματος νερού στις εγκαταστάσεις της στη Γαλλία, με στόχο την παραγωγή ανάλογου ”μεταλλικού νερού” κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Η θυγατρική εταιρία της Coca Cola, υποστηρίζει ότι η προέλευση του νερού είναι άνευ σημασίας από τη στιγμή που η εταιρία το επεξεργάζεται με τριπλά φίλτρα και συστήματα κατά των βακτηριδίων, και το εμπλουτίζει με μεταλλικά στοιχεία, εφαρμόζοντας την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιεί η NASA στις διαστημικές πτήσεις.

Η Water UK, ο βρετανικός σύλλογος των εταιριών διαχείρισης υδάτινων πόρων, κατήγγειλε την πολιτική της Coca Cola να προχωρήσει στην εμφιάλωση του πόσιμου νερού του δικτύου του Νότιου Λονδίνου.

Η Thames Water από την πλευρά της, υπογράμμισε ότι το πόσιμο νερό των δικτύων της στο Νότιο Λονδίνο, έχει περάσει με επιτυχία το 99,92% των τεστ και των προδιαγραφών που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v