Καναδάς: Μείωση επιτοκίων κατά 0,25%

Η Τράπεζα του Καναδά μείωσε τα επιτόκια κατά 0,25%, στο 2,25%, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη διολίσθηση του καναδικού δολαρίου έναντι του αμερικανικού, για δεύτερη φορά από τις αρχές του έτους.

Καναδάς: Μείωση επιτοκίων κατά 0,25%
Η Τράπεζα του Καναδά μείωσε τα επιτόκια κατά 0,25% στο 2,25%, για δεύτερη φορά από τις αρχές του έτους, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών, με στόχο την ενίσχυση της ζήτησης και της διολίσθησης του καναδικού δολαρίου.

Η νομισματική αρχή του Καναδά επιβεβαίωσε το στόχο του πληθωρισμού στο 2% έως το τέλος του 2005, ενώ στην επίσημη ανακοίνωσή της απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στην ισοτιμία του καναδικού δολαρίου έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Η επόμενη συνεδρίασης της Τράπεζας του Καναδά με θέμα τα επιτόκια και τη νομισματική πολιιτκή, έχει οριστεί για τις 13 Απριλίου.

Το δολάριο Καναδά ανατιμήθηκε κατά 20% σε σχέση με το ”πράσινο νόμισμα” το προηγούμενο έτος, φρενάροντας απότομα τις εξαγωγές της χώρας προς τις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα διεύρυνε τις αδυναμίες επιτάχυνσης της καναδικής οικονομίας.

Οι αναλυτές υπογράμμισαν το γεγονός της λακωνικής ανακοίνωσης της νομισματικής αρχής της χώρας και μάλιστα σε σχέση με την προηγούμενη ανακοίνωση μείωσης των επιτοκίων τον Ιανουάριο, που επέτρεψε στις αγορές να προβλέψουν τη νέα παρέμβαση στο κόστος δανεισμού.

Η οικονομία του Καναδά αναμένεται ότι θα αναπτυχθεί με ρυθμό της τάξης του 2,75% το 2004, ενώ οι αναλυτές προβλέπουν ότι ο πληθωιρσμός θα αυξηθεί στο 2% έως το τέλος του 2005, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της νομισματικής αρχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v