Κέρδη για τη Wall με το βλέμμα στον ISM

Οι θετικές πωλήσεις για τον κλάδο των ημιαγωγών, σε συνδυασμό με την αισιοδοξία των επενδυτών για την ανακοίνωση των στοιχείων του δείκτη ISM (μεταποιητικού τομέα), οδηγούν υψηλότερα την αμερικανική αγορά. Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η αισιοδοξία για διατήρηση της ενίσχυσης του μεταποιητικού τομέα για δεύτερο διαδοχικό μήνα το Φεβρουάριο, δημιουργεί θετικό κλίμα στην αμερικανική αγορά, σε συνδυασμό με τα στοιχεία για τις πωλήσεις στον κλάδο των μικροεπεξεργαστών, που ωθούν ανοδικά τον Nasdaq.

Ο Dow Jones κυμαίνεται στις 10.613,03 μονάδες με κέρδη 0,3%, ο Nasdaq κυμαίνεται στις 1.475,53μονάδες με κέρδη 0,35%,ενώ ο Standard & Poor’s 500 κυμαίνεται στις 2.037,48 μονάδες με κέρδη 0,29%.

Η Intel καταγράφει απώλειες μετά την υποβάθμισή της από την Morgan Stanley σε neutral από overweight. Παράλληλα, η JP Morgan προχώρησε σε υποβάθμιση της AMD σε underweight από neutral.

Οι αναλυτές αντέδρασαν θετικά στην άνοδο κατά 27,4% των πωλήσεων μικροεπεξεργαστών τον Ιανουάριο παγκοσμίως, παρόλο που κατέγραψαν πτώση 2,4% σε σχέση με το Δεκέμβριο, μήνα που παραδοσιακά εμφανίζουν σημαντική άνοδο εξαιτίας της εορταστικής περιόδου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο δείκτης για την πορεία του μεταποιητικού τομέα ΙSM, θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, στο 62 από το 63,6 του Ιανουάριο, με άξονα τις παραγγελίες και την αύξηση της παραγωγής. Τον Ιανουάριο ο δείκτης ISM είχε εκτιναχθεί στα υψηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο του 1983.

Οι επενδυτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άνοδο των προσωπικών δαπανών κατά 0,2% τον Ιανουάριο, μετά από άνοδο 0,3% το Δεκέμβριο, όπως επίσης και για τη διατήρηση των ρυθμών των προσωπικών δαπανών κατά 0,4% τον Ιανουάριο, για δεύτερο διαδοχικό μήνα.

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με άξονα τα κέρδη των κλασσικών εταιριών της επικαλούμενης ”παλιάς οικονομίας”, όπως των BHP Billiton, Basf, AngloAmerican και Alstom, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η δυναμική ανάπτυξη των ασιατικών οικονομιών θα ενισχύει στη ζήτηση πρωτογενών βιομηχανικών υλικών.

Με άνοδο κινούνται επίσης η ολλανδική Ahold και η γερμανική Puma.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v