Merck: Περιέκοψε τις εκτιμήσεις για το α΄ τρίμηνο

Η Merck μείωσε τις προβλέψεις κερδοφορίας της για το πρώτο τρίμηνο, εξαιτίας της κρίσης ανταγωνιστικότητας των προϊόντων της και την αναδιάρθρωση του ενεργητικού της, ενώ επιβεβαίωσε τις προβλέψεις για το 2004.

Merck:  Περιέκοψε τις εκτιμήσεις για το α΄ τρίμηνο
Η φαρμακευτική Merck ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου θα υποχωρήσουν σε χαμηλότερα επίπεδα από τις προηγούμενες προβλέψεις, εξαιτίας της κρίσης της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων της και την αναδιάρθρωση του ενεργητικου της.

Οι επενδυτές αντίθετα εκτίμησαν ότι η εταιρία κινείται στα πλαίσια των προσδοκιών της αγοράς, στηρίζοντας την άνοδο της μετοχής της.

Η Merck είχε παρουσιάσει χαμηλή κερδοφορία το 2002 και το 2003, προσπαθώντας να διατηρήσει τις πωλήσεις της με παλαιότερα φαρμακευτικά παρασκευάσματα, αρκετών εκ των οποίων είχαν λήξει οι άδειες εκμετάλλευσης, ενώ ταυτόχρονα αντιμετώπιζε προβλήματα από την έλλειψη ανταγωνιστικότητας των νέων παρασκευασμάτων της.

Η εταιρία αναμένει ότι τα κέρδη ανά μετοχή θα κυμανθούν μεταξύ των 71 – 73 σεντς ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο, εξαιρούμενης της πρόσφατης εξαγοράς εταιρίας του βιοτεχνολογικού τομέα και την πώληση συμμετοχής σε κοινοπραξία με την Johnson & Johnson.

Την αντίστοιχη περίοδο του 2003 η εταιρία είχε αποκομίσει κέρδη 76 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 73 σεντς ανά μετοχή.

Η εταιρία επιβεβαίωσε τις προηγούμενες προβλέψεις της για το 2004 εκτιμώντας ότι τα κέρδη της θα κυμανθούν μεταξύ 3,11 – 3,17 δολάρια ανά μετοχή, ικανοποιώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για κέρδη 3,14 ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v