Αναστολή Telefonica λόγω ”πρότασης” στην BellSouth

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της Telefonica και της μονάδας κινητής Telefonica Moviles, μετά το δημοσίευμα ότι η 2η θα προσφέρει 5 δισεκ. δολάρια για τις μονάδες της BellSouth στη Λατινική Αμερική. Με τα έσοδα, η BellSouth θα χρηματοδοτήσει την εξαγορά της AT&T Wireless.

Αναστολή Telefonica λόγω ”πρότασης” στην BellSouth
Αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της Telefonica και της μονάδας της ασύρματης τηλεφωνίας Telefonica Moviles αποφάσισαν οι εποπτικές αρχές της ισπανικής αγοράς, μετά το δημοσίευμα που ανέφερε ότι η δεύτερη εταιρία σκοπεύει να προσφέρει 5 δισεκ. δολάρια για να εξαγοράσει τις μονάδες της BellSouth σε 10 χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η προσφορά της Telefonica Moviles θα βοηθήσει την αμερικανική BellSouth να χρηματοδοτήσει το μερίδιο της στην εξαγορά ύψους 41 δισεκ. δολαρίων της AT&T Wireless.

Η Telefonica είναι η μεγαλύτερη τηλεφωνική εταιρία στην Ισπανία και την Λατινική Αμερική. Εάν πραγματοποιηθεί η φημολογούμενη κίνηση, θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά του ομίλου μετά το 2000. Η εταιρία έχει ήδη επεκτείνει τις επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας στο Μεξικό και την Βραζιλία για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό της ιταλικής Telecom Italia και της μεξικάνικης America Movil.

Την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο της Μαδρίτης χωρίς να διευκρινίσει τους λόγους.

Η Cingular Wireless, κοινοπραξία της BellSouth και της SBC Communications, συμφώνησαν πριν δυο εβδομάδες να εξαγοράσουν την AT&T Wireless. Η BellSouth, που θα πληρώσει 16 δισεκ. δολάρια για την συμμετοχή της στην εξαγορά, θα έχει διαθέσιμο ρευστό 4-5 δισεκ. δολαρίων στα τέλη του έτους και θα πρέπει να εξασφαλίσει τα υπόλοιπα 9,5-10,5 δισεκ. δολάρια.

Οι μετοχές της Telefonica έκλεισαν χθες στα 13,15 ευρώ, ενώ της Moviles στα 9,08 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v