Κατεύθυνση αναζητά η Wall

Κατεύθυνση αναζητεί η αμερικανική αγορά, καθώς μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία και το αρχικό ”πάγωμα”, οι δείκτες γύρισαν σε θετικό έδαφος, για να επιστρέψουν αυτή την ώρα σε οριακά επίπεδα μεταβολών. Με απώλειες έκλεισε η Ευρώπη.

Κατεύθυνση αναζητεί η αμερικανική αγορά, καθώς μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία και το αρχικό ”πάγωμα”, οι δείκτες γύρισαν σε θετικό έδαφος, για να επιστρέψουν αυτή την ώρα σε οριακά επίπεδα μεταβολών.

Με απώλειες έκλεισε η Ευρώπη.

Ειδικότερα, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι προστέθηκαν μόλις 21.000 νέες θέσεις εργασίας, με το δείκτη της ανεργίας να παραμένει στο 5,6% το Φεβρουάριο.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση των νέων θέσεων εργασίας κατά 125.000.

Αναλυτές σχολιάζουν πως τα στοιχεία ήταν ιδιαίτερα απογοητευτικά, και θέτουν την επιτάχυνση της αμερικανικής οικονομίας σε ρίσκο. Ωστόσο, διαβλέπουν και θετικά στοιχεία, όπως αυτό της μη άμεσης αύξησης των επιτοκίων από τη Fed.

Εξάλλου, μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης η Intel περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις ημιαγωγών στο α΄ τρίμηνο χρήσης. Συγκεκριμένα, η Intel ανακοίνωσε ότι περιμένει πτώση των εσόδων στην κλίμακα των 8–8,2 δισ. δολαρίων, έναντι της προηγούμενης εκτίμησής της για έσοδα στην κλίμακα των 7,9–8,5 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της υποχωρεί 2%.

Χαμηλότερα κινείται και η μετοχή της Applied Materials, ενώ απώλειες της τάξης του 4% καταγράφει η Sun Microsystems, ύστερα από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας σε junk από την Standard & Poor’s.

H McDonalds από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των καταστημάτων της αυξήθηκαν κατά 23% το Φεβρουάριο. Η μετοχή της ενισχύεται περί το 3,2%.

O Dow Jones διαμορφώνεται στις 10595,70 μονάδες με κέρδη 0,07%, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,28% στις 2049,34 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει κέρδη 0,11% στις 1156,18 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4547,1 μονάδες με απώλειες 0,26%, ο DAX κινήθηκε χαμηλότερα περί το 0,18% στις 4126,14 μονάδες, ενώ ο CAC 40 σημείωσε πτώση 0,42% στις 3761,11 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v