Παραιτήθηκε από CEO ο ιδρυτής της Dell

Την αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Dell Computer τον Ιούλιο ανακοίνωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Michael Dell. Ο κ. Dell αποφάσισε να αναθέσει το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας στον, επί του παρόντος, διευθυντή παραγωγής της εταιρίας, Kevin Rollins, υπακούοντας στα νέα δεδομένα της εταιρικής διακυβέρνησης.

του Scott Morrison στο Σαν Φρανσίσκο

Την αποχώρησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Dell Computer τον Ιούλιο ανακοίνωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Michael Dell. Ο κ. Dell, ο οποίος ίδρυσε την εταιρία προ εικοσαετίας σε ένα μικρό δωματιάκι και την έφθασε στη δεύτερη θέση παγκοσμίως στην κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών, αποφάσισε να αναθέσει το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας στον, επί του παρόντος, διευθυντή παραγωγής της εταιρίας, Kevin Rollins.

Ο κ. Dell θα διατηρήσει τη θέση του προέδρου ενώ, όπως επισημαίνει η εταιρία, θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στις καθημερινές εργασίες της Dell. Συγκεκριμένα, ο κ. Dell θα συγκεντρωθεί πλέον στην ανάλυση των τάσεων τον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και σε συναντήσεις με πελάτες, ενώ ο κ. Rollins θα χαράσσει τη στρατηγική και θα διευθύνει τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος μιας γενικότερης τάσης που θέλει τους ιδρυτές των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας να μετακυλύουν σταδιακά τον έλεγχο των εταιριών σε διαδόχους. Παρόμοιες κινήσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο από τον Bill Gates της Microsoft, ο οποίος παραχώρησε τη θέση του στον Steve Ballmer τον Ιανουάριο του 2000, όσο και από τον Larry Ellison που παραχώρησε πρόσφατα τον έλεγχο του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας λογισμικού Oracle.

Ο κ. Dell δημιούργησε προσωπική περιουσία που εκτιμάται περί τα 13 δισ. δολ. από την εταιρία, η οποία πλέον πραγματοποιεί ετήσιο τζίρο ύψους 41,4 δισ. δολ.

© The Financial Times Limited 2004. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v