”Μόνο” 21.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Η αμερικανική αγορά εργασίας δημιούργησε ”μόνο” 21.000 νέες θέσεις εργασίας το Φεβρουάριο, από τις 130.00 θέσεις που ανάμεναν οι αναλυτές, απογοητεύοντας τους επενδυτές, στηρίζοντας παράλληλα την πτώση του δολαρίου και των ευρωπαϊκών αγορών.

”Μόνο” 21.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ
Η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα διεύρυνσης της απασχόλησης και συνεπώς των καταναλωτικών δαπανών, σύμφωνα με την ανακοίνωση για τη δημιουργία ”μόλις” 21.000 νέων θέσεων εργασίας το Φεβρουάριο που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Την ίδια στιγμή το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε στο 5,6% για το Φεβρουάριο.

Μετά την ανακοίνωση για τα στοιχεία για την πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ για το Φεβρουάριο, σημειώθηκε απότομη πτώση του δολαρίου και λιγότερο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρικών αγορών, ”φωτογραφίζοντας” τις ανησυχίες των επενδυτών για τη δυναμική της ανάπτυξης στις ΗΠΑ.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι το Φεβρουάριο η αμερικανική αγορά εργασίας θα διευρυνόταν κατά 130.000 νέες θέσεις, με τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τριών χρόνων, από τότε δηλαδή που ανέλαβε η κυβέρνηση Μπους.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, οι ιδιώτες οικονομολόγοι περίμεναν ότι το υπουργείο Εργασίας θα ανακοινώσει διατήρηση της ανεργίας στο 5,6%, που είναι χαμηλό διετίας.

Να σημειωθεί ότι αργότερα αναμένεται επίσης η ανακοίνωση της Federal Reserve για την καταναλωτική πίστη. Εκτιμάται ότι τα προσωπικά δάνεια έφτασαν τον Ιανουάριο στα 5 δισ. δολάρια, μετά από αύξηση στα 6,6 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο. Το εν λόγω μέγεθος δεν περιλαμβάνει τα στεγαστικά δάνεια, τα οποία θα ανακοινωθούν νωρίτερα (δεν υπάρχει πρόβλεψη).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v